Golden Joystick-prisene utdelt

Denne artikkelen ble opprinnelig publisert på nettstedet Spillverket, og er ikke skrevet av redaksjonen i Gamer.no. Spillverket ble slått sammen med Gamer.no den 12. januar 2011, og vi har lagt ut artikkelarkivet som en tjeneste for gamle og nye lesere. Les mer

Golden Joystick Awards er spillverdenens største og eldste utdelingsseremoni, hvor både PC-spill, konsollspill, utviklere og så videre årlig hedres med prestisjetunge priser.

Fallout 3 ble den store vinneren under årets seremoni.
Fallout 3 ble den store vinneren under årets seremoni.

And the winner is...

I kategorien årets PC-spill var det Fallout 3 som stakk av med seieren. Dette spillet vant også prisen for årets "ultimate" spill, og ble dermed den store vinneren.

Andre resultater:
Årets Playstation-spill: Killzone 2
Årets Xbox-spill: Gears of War 2
Årets online-spill: Left4Dead
Årets familiespill: LittleBigPlanet
Årets håndholdte spill: Grand Theft Auto: Chinatown Wars
Årets utgiver: Activision Blizzard

Hele listen kan leses på Gamesradar.

Populært medium

Det er spillere selv som stemmer frem kandidatene, og i år ble det til sammen avgitt over 1,2 millioner stemmer, noe som er ny rekord i Golden Joystick-utdelingens historie.

Denne stadig økende populariteten til data- og videospill ble også viet oppmerksomhet under arrangementet, hvor spillindustrien ble hyllet som det raskest voksende underholdningsmediet.

– Spillindustrien forblir nyskapende og levende til tross for økonomisk press, sa organisator av Golden Joystick Awards, Emma Parkinson, i en pressemelding.

(Kilder: Gamesradar, pressemelding)

Fallout 3

Windows
Slippdato: 30. oktober 2008
Sjanger: Rollespill
Utvikler: Bethesda Softworks
Utgiver: Ubisoft Entertainment

Kommentarer (9)

Forsiden akkurat nå

Til toppen