Google - Project Stream

Google skal snart komme med en stor spillrelatert nyhet

Noe skal skje på GDC-messen.

Colourbox/21405892

Blant andre nettstedet The Verge rapporterer nå at Internett-giganten Google planlegger å dra sløret av en stor spillnyhet ganske snart. Opplysningene kommer i form av presseinvitasjoner som Google har sendt ut til medier.

Nyheten skal avsløres den 19. mars på den kommende spillmessen Game Developer Conference klokken syv på kvelden norsk tid.

Akkurat hva det er Google har i ermet er ennå uvisst, men det er ikke utenkelig at nyheten er relatert til Googles nye Project Stream-tjeneste, som vi rapportere om i oktober.

Spillkonsoll?

Skal Google ta opp konkurransen med de etablerte aktørene?
Audun Rodem, Gamer.no

Project Stream er en strømmetjeneste som lar deg strømme alle mulig storspill direkte i Chrome-nettleseren, og som kun eksisterte i en testversjon for et utvalg amerikanske brukere da den ble kunngjort.

Med andre ord er det mulig at den store GDC-nyheten rett og slett er en bredere lansering av den nye tjenesten, som blant annet lover å løse problemer knyttet til forsinkelser og reduksjon av grafisk kvalitet.

Google har allerede lagt ut en demonstrasjonsvideo på YouTube som viser Assassin's Creed: Odyssey som strømmes via Project Stream i 1080p-oppløsning og 60 bilder per sekund.

Det er heller ikke umulig at Google har en maskinvarerelatert spillnyhet på gang. Som blant andre Kotaku skrev for en tid tilbake dukket det opp rykter om en Google-produsert spillkonsoll samtidig med ryktene om strømmetjenesten, og det ble også antydet at selskapet planlegger å knytte til seg spillutviklere.

Akkurat hva giganten har i ermet finner vi altså ut av om en måneds tid.

Les også: Rykte: Nintendo skal endelig kaste seg på VR-karusellen »

Siste fra forsiden