Google Stadia - Shannon Studstill

Google Stadia åpner nytt spillstudio med God of War-produsenten ved roret

Google

Googles store spillsatsing – Stadia – fikk sin mye omtalte lansering i fjor, men hittil har plattformen ikke kunnet skryte av mange eksklusive spill. Selskapet har riktignok planer om å endre på det, og denne uken tok det nok et grep for å få fart på eksklusivitetsbiblioteket.

I et ferskt innlegg på sine nettsider melder Google om åpningen av et nytt Stadia Games-studio i California. Ifølge Stadia-sjef Jade Raymond får studioet i oppgave å levere eksklusive spill, utforske nye spillmekanikker og skape kreative måter å spille sammen.

For å få stablet prosjektet skikkelig på beina har Google hentet inn en bråte med erfaring, i form av Shannon Studstill. Studstill jobbet inntil nylig som leder for Sony Santa Monica, og var blant annet sjefsprodusent for storsuksessen God of War.

Studstill (foran) og resten av Santa Monica-teamet fra fjorårets The Game Awards-utdeling.
The Game Awards

– [Shannon] har lang erfaring med utvikling og kreativ ledelse, men viktigst av alt er det at hun er en visjonær som vil lede og inspirere teamene i California, uttalte Raymond.

Akkurat hva det nyåpnede studioet skal jobbe med har Google foreløpig ikke sagt noe om, og med tanke på hvor lang tid spillutvikling ofte tar kan det godt bli en stund før vi hører noe.

Hva God of War-teamet angår forteller Sony, i en uttalelse til IGN, at Yumi Yang tar over som sjef for Santa Monica-studioet. Yang har 19 års fartstid i PlayStation og spilte en viktig rolle i utviklingen av God of War.

Vi har prøvd Google Stadia og var brukbart fornøyde.
Les vårt førsteinntrykk her »

Sonys God of War-dokumentar viser noe av arbeidet Studstill og de andre ved Santa Monica-studioet la inn for å få laget spillet. (Video: Sony)

Siste fra forsiden