Google Stadia

Google Stadia blir en litt annerledes tjeneste enn ventet

Streaming? Ja. Netflix for spill? Nei.

Et knippe av spillene som kommer til Google Stadia.
Google

I en presentasjon torsdag ettermiddag har Google gitt oss litt flere detaljer om sin kommende spilltjeneste, Stadia.

Som meldt i en lekkasje tidligere i dag vil det komme to varianter av tjenesten: en gratis og en abonnementstjeneste som skal koste 99 kroner i måneden. Det som vi derimot har fått mer innsikt i nå etter annonseringen er hvordan Stadia skal fungere ved lansering.

Få forskjeller

En Founder's Edition som inkluderer en Chromecast Ultra slippes i november.
Google

Gratisversjonen, kalt Stadia Base, lar deg streame spill i en oppløsning på 1080p. Du må kjøpe spillene for å få tilgang til dem. Denne varianten er ikke tilgjengelig før neste år.

Abonnementsvarianten, kalt Stadia Pro, koster 99 kroner i måneden. Denne gir deg tilgang til enkelte spill, mens du må kjøpe de fleste for å spille dem. per dags dato vet vi kun om Destiny 2, og vi regner for øyeblikket med at listen vil forholde seg ganske lav. Her får du en oppløsning på 4K og 5.1-surroundlyd. Du vil også få eksklusive tilbud i Stadia-butikken. Det er denne som slippes i november.

Det er altså ikke mye som skiller de to tjenestene ved første øyekast, og spilltilgangen i Pro-abonnementet fremstår mer som den i PlayStation Plus enn den i Xbox Game Pass. Dette er rimelig overraskende, siden de fleste så langt har sett på tjenesten mer som et «Netflix for spill» enn nok en butikk.

Du vil få én Stadia-bruker per konto, men kan spille med gjester. Denne kontoen er knyttet til din Google ID. Og ved lansering kan du kun spille på en Google Pixel 3-telefon eller andre 3a-enheter, som Chromecast Ultra.

Nettverkskravene for Stadia.
Google

Vi vet heller ikke hvor mye spillene vil koste, eller om man kun kan streame spillene man kjøper.

En egen pakke, kalt «Founder's Edition» slippes også i november. Denne inneholder en Chromecast Ultra, Stadia-kontrolleren og tre måneder med Stadia Pro-abonnement. Med denne pakken kan du også gi 3 måneder med abonnementet til en venn. Pakken koster 1299 kroner.

Dersom du vil kjøpe kontrolleren for seg selv må du ut med 699 kroner.

Vi fikk også en liste over kommende spill til tjenesten.
Her er alle spillene som kommer til Google Stadia »

Siste fra forsiden