Ukens nettutgivelser (uke 35)

Gøy på nettet

Her ukens viktigste spillutgivelser på nettet.

Det er godt over et år siden vi startet å lage ukentlige oppsummeringer over spillutgivelser på nettet, og siden de første artiklene kom ut har det bare blitt mer og mer å dekke. Denne uken er ikke noe unntak, med massevis av spill til alle plattformer.

Xbox 360

Invincible Tier: The Legend of Han Tao (Xbox 360).

Første spill ut på Xbox 360 er Invincible Tiger: The Legend of Han Tao. Dette er et kung fu-spill laget i samme stil som de klassiske kung fu-filmene fra syttitallet, og kan blant annet skilte med fancy grafikk som støtter 3D-skjermer. Spillet foregår i seks vakre miljøer, og lar deg kjempe deg gjennom horder av fiender alene eller sammen med en venn.

Watchmen: The End is Nigh Part 2 (Xbox 360).

Deretter har vi Watchmen: The End is Nigh Part 2, hvor Rorschach og Nite Owl kjemper seg videre gjennom New Yorks gufne gater. De to maskerte heltene er fortsatt på jakt etter ei savnet jente, og letingen tar dem til byens mest lugubre steder, og inn i klørne til den mystiske Twilight Lady. Dette slåssespillet kan spilles alene eller i samarbeidsmodus, og støtter delt skjerm-modus for lokal flerspiller.

PS3 og PSP

Smash Cars (PS3).

PS3-eiere kan nå laste ned Smash Cars, et spill der du får kjøre radiobil i en mengde forskjellige miljøer. Utviklerne lover realistisk fysikk og muligheten til å gjøre en rekke stunts med det vesle kjøretøyet ditt, som du også får lov til å skreddersy selv. I tillegg til at du kan kjøre mot datastyrte motstandere kan opp til seks spillere kjøre mot hverandre på nettet. Spillet ser ut til å være basert på RC Cars, som kom til PC for noen år siden.

Battle Tanks (PS3).

Ukens andre PS3-spill er Battle Tanks, hvor du får ta kontroll over en liten stridsvogn og sprenge vennene dine til himmels. Handlingen sees fra fugleperspektiv, og foregår i labyrintaktige arenaer. Spillet ser ut til å være en videreutvikling av konseptet i det klassiske Atari-spillet Tank, så konseptet er omtrent like gammelt som spillmediet selv. Her får vi imidlertid nyheter som ødeleggbare vegger, samt en rekke forskjellige typer bonuser. Grafikken har selvsagt også fått en oppgradering siden Tank kom ut i 1974.

PSP-eiere med aversjon mot spillbutikker kan laste ned Dynasty Warriors denne uken. Hele PSN-oppdateringen finner du hos Sony.

Wii og DSi

Mr. Driller W (Wii).

Wii-eiere kan ta en titt på Mr. Driller W, en oppdatert versjon av den klassiske action/hjernetrimmeren Mr. Driller. Her får vi over 20 brett med fargerike utfordringer, og som vanlig er målet å bore seg nedover mens du unngår å bli innestengt, kvelt eller knust av fallende ting. Kombinasjonen av et velprøvd og høyt elsket gameplay og lekker grafikk og lyd sørger for at dette spillet har fått en varm mottakelse på Wiiware.

Oscar in Toyland (DSi).

Om Texas Hold'em Poker får en like varm mottakelse gjenstår å se. Dette spillet leverer akkurat det tittelen lover, nemlig muligheten til å spille Poker med virtuelle penger, mot virtuelle venner. Spillet kommer med en rekke mesterskap og ulike steder å spille, og hvis du ikke er noen Poker-ekspert kan du ta en titt på spillets opplæringsdel.

På DSi har vi fått et overraskende og artig gjensyn med et gammelt Amiga-spill. Oscar in Toyland er nemlig en nyutgave av plattformspillet Oscar (ikke Trolls, som først antatt), og her får du hoppe og sprette gjennom en rekke ekstremt fargerike miljøer fulle av søte fiender.

Nintendo hadde ingen Virtual Console-utgivelser å by på denne gangen.

PC

Crash Time II (PC).

Liker du tøffe politifolk og raske biler? Da er kanskje Crash Time II noe for deg. Dette er et racingspill der du får rollen som politi i Tyskland, og må utføre en rekke høyrisiko-oppgaver. Blant annet må du eskortere politikere, frakte verdifulle gjenstander og kjempe mot kriminelle, i fem store saker (hver med ti oppdrag). Du kan også cruise rundt i spillets åpne verden, og fakke forbrytere etter hvert som du kommer over dem. Ellers loves lekker grafikk, avansert visuell skademodell og mye mer.

QLIONE (PC).

Japanerne er flinke til å lage skytespill, og nå har et nytt tilskudd i sjangeren funnet veien til vesten (etter å lenge kun ha vært forbeholdt japanske kunder). QLIONE er et abstrakt skytespill som minner litt om en blanding av Geometry Wars og Tempest, men ser ut til å ha nok unike elementer til at det er noe for seg selv. Spillet har psykedelisk vektorgrafikk, episke mengder kuler og massevis av action. For øyeblikket er den engelskspråklige utgaven kun tilgjengelig på GamersGate.

Brainversity 2 (PC).

Hvis du har følt deg litt dum i det siste, er det kanskje på tide å gjøre noe med hjernen. Du kan begynne med å laste ned Brainversity 2, et nytt hjernetrimspill i stil med Brain Training-spillene. Her får du en serie puslenøtter designet for å få synapsene til å vokne, og totalt har spillet 24 forskjellige minispill fordelt i sjangere som matte, minnetrening, språktrening og analyse. Underveis får du hjelp av en kar som heter Edison. Spillet kommer også snart til Mac.

Mad Skills Motocross (PC, Mac og Linux).

Hvis du heller vil trene fingertuppene er kanskje Mad Skills Motocross et bedre valg. Dette spillet, som er tilgjengelig på PC, Mac og Linux, er et sideskrollende motorsykkelspill der du må komme deg gjennom 40 baner så raskt som mulig. I motsetning til Trials-spillene er fokuset her på racing i høye hastigheter, men balansekunst og stunts spiller også en viktig rolle. Underveis kan du plukke med deg ulike bonuser som gir nye egenskaper.

Kadiz Busters (PC).

Vi tar også med Kadiz Busters, et plattformspill hvor du spiller en liten feiting som må spise så mye mat som mulig mens han jages av helsefriker og andre som mener det er best å holde seg tynn. Andre nyutgivelser inkluderer Fill Up, der du må drive en bensinstasjon.

Verd å nevne er også at Tales of Monkey Island: Episode 2 har dukket opp hos Reflexive, slik at du kan kjøpe den individuelt om du ønsker. Nostalgikere kan stikke innom Good Old Games for å laste ned strategiklassikeren Heroes of Might & Magic III: Complete Edition.

For flere PC-utgivelser kan du blant annet stikke innom PlayFirst, Big Fish Games, iWin og Reflexive Arcade.

Gratisutgivelser

August Wind (PC).

August Wind er et kunstnerisk lite fly/skytespill der du spiller en grevling ved navn Andreas. Handlingen sees ovenfra, og du står fritt til å utforske spillets lekre miljøer som du vil.

Vi tar også med noen herlige nettleserspill. Først ut er Fig. 8, som riktignok er mer enn en uke gammelt, men som må nevnes likevel. Dette er et usedvanlig stilig lite racingspill der du styrer en sykkel rundt i tegninger og skjemaer.

Waker (web).

Stilig er også Waker, et hjernetrim/plattformspill der du må bygge dine egne plattformer. Dette spillet ble lansert gjennom Singapore-MIT Game Lab, og du gjør lurt i å ta en titt på både det og de andre spillene.

Hvis alt dette artsy fartsy-greiene gjorde deg sur og sint, kan du spille skytespillet Enigmata for å ta ut sinnet ditt på stakkars romvesener, eller det Advance Wars-aktige strategispillet Batallion Arena for å ta knekken på andre mennesker i spillets ferske flerspillermodus.

Ta også en titt på forrige ukes artikkel, om du misset den i alt Gamescom-oppstyret.

Siste fra forsiden