Gran Turismo 4 er ferdig

Polyphony Digital er nå ferdige med utviklingen av Gran Turismo 4, og har i tillegg en stor overraskelse på lager.

I dag holdt Sony Computer Entertainment i Japan en velfortjent fest for å feire at utviklingen av Gran Turismo 4 endelig er ferdig. Dette etterlengtede spillet har blitt utsatt flere ganger, og til slutt ble det besluttet at i stedet for å utsette det en gang til skulle den problematiske flerspillerdelen rett og slett bare droppes.

For oss europeere er det imidlertid ingen grunn til å sprette champagnekorkene enda. Mens amerikanerne og japanerne får spillet før jul, må vi vente til godt over nyttår før vi får se det i butikkene. Noen endelig europeisk utgivelsesdato er ikke fastsatt, men ryktene sier spillet kommer i februar. Grunnen til at vi europeere må vente lenger er at Sony ønsker å lansere spillet samtidig i hele Europa, og at oversettingen til de ulike europeiske språkene tar lang tid.

Så til den store overraskelsen; Polyphony Digital planlegger et nytt Gran Turismo-spill. Dette er i seg selv ikke særlig overraskende – det vi imidlertid ikke hadde forventet er hvem spillet skal lages for. Målgruppen blir nemlig barn, fra åtte år og nedover. Grunnen til at Polyphony satser på småbarnsmarkedet er edel, i følge seriens produsent Kazunori Yamauchi:

- Jeg ønsker at unge barn skal lære seg å forstå hvorfor det er så morsomt med biler. Ved å bruke underholdningsegenskapene til spill kan vi øke antallet bilelskere 20 år inn i fremtiden. Hvis vi ikke elsker biler når vi er unge, er det lite sannsynlig at vi vil være interessert i dem når vi blir voksne.

Dette er for øyeblikket alt som er offentliggjort om det nye Gran Turismo-spillet. Vi kan forøvrig også nevne at Yamauchi forventer at Gran Turismo 5 (altså ikke dette barnespillet eller den kommende GT4-versjonen med onlinestøtte) kommer til å inneholde skademodellering når det lanseres for PS3.

Siste fra forsiden