Gran Turismo 5 utsatt igjen

Men Sony lover at racingspillet kommer før jul.

Den offisielle PlayStation-bloggen i USA melder at Gran Turismo 5 nok en gang blir forsinket. Sony i Europa har i en Twitter-melding bekreftet at utsettelsen også gjelder vår del av verden.

Du må være tålmodig om du har lyst til å kjøre denne.

– Gran Turismo 5 kommer ikke i salg 2. november, men spillet slippes før jul, er beskjeden på bloggen.

Forklaringen er lett gjenkjennelig:

– Skaper Kazunori Yamauchi og teamet hos Polyphony Digital ønsker å forsikre seg om at de lager den perfekte racingopplevelsen, og vi er overbevist om at dette ambisiøse spillet vil overgå alle forventninger når det kommer i salg.

– Jeg er veldig lei meg. Det finnes ingen unnskyldning ... Vent litt lenger, sier Yamauchi ifølge Kotaku, som også mener det er uklart om spillet kommer rett før jul i år eller like over nyttår.

Det er forventet at Sony kunngjør en ny utgivelsesdato i løpet av de to neste ukene.

Gran Turismo 5 er et av tidenes dyreste spill, og har på fem år blitt en av de mest etterlengtede spillutgivelsene der ute.

Gigantutgivelsen kommer med over tusen biler, og hver av dem skal være bygd opp av over 400 000 polygoner, hundre ganger mer enn bilene i Gran Turismo 4. Bilparken er variert, og består blant annet av biler fra NASCAR, WRC og Super GT. Bilene kan forflytte seg på over 20 autentiske baner, inkludert miljøer i kjente byer. For første gang får vi også skademodell i Gran Turismo-serien.

Karrieremodusen er tilbake, hvor spilleren kan kjøpe og selge biler, oppgradere, dekorere og til og med vaske bilen sin etter et grisete løp.

Videre er det flerspillerstøtte for opp til 16 personer over nett. I likhet med andre kommende bilspill, slik som Need For Speed: Hot Pursuit vil Gran Turismo 5 også få en spillersentral med en rekke avanserte muligheter. I denne skal du kunne se venners resultater, sende beskjeder og avtale kamper med kompiser.

Det er også lovet et superdetaljert, dynamisk værsystem.

Gran Turismo 5 kommer eksklusivt til PlayStation 3.

Siste fra forsiden