Anmeldelse

Gran Turismo Concept 2002 Tokyo-Geneva

Sett deg godt til rette i stolen, for vi skal nå ta en titt på Gran Turismo Concept, Polyphonys nyeste tittel i GT-serien. Concept er som tidligere spill i serien full av flotte biler, masse fart, moro og slit for å få bilen din til å yte maksimalt. Det er utrolig hva en liten tur i garasjen og noen justeringer har å si for ytelsen, men når du har lært triksene går det unna.

Side 1
Side 2
Side 3

Concept er egentlig ikke et eget spill, men heller en tilleggspakke til Gran Turismo3 A-Spec. Denne kan spilles uten originalspillet, men størst utbytte får du hvis du også eier GT3 A-Spec. Selve ordet Concept kan oversettes til konsept eller noe som er planlagt, men ikke ferdig. Spillet har fått dette navnet fordi du her har muligheten til å kjøre biler som ikke er i salg, men som bare kan sees på utstillinger og bilmesser rundt om i verden. Du har som vanlig også en mengde andre biler som du sikkert kjenner igjen fra GT3 A-Spec, bare at de her kommer i nyeste modell. Concept mangler karriere-modus, og virker mer som et arkade spill. Dette er forståelig siden det er en tilleggspakke. Noe som også er verdt å merke seg er at prisen bare er 250-300 norske kroner. Med andre ord, billig underholdning.

Tekniske forbedringer fra GT3 A-Spec er mindre grafiske og spillemessig justeringer. Tyngden i dette produktet ligger ikke i nyvinninger, men heller den store stallen av biler. Disse ser meget bra ut og undertegnede har hatt store problemer med å få plass til alle opptakene på lagringskortet sitt. Som i GT3 A-Spec kan du også her lagre løp som du kjører og vise disse etterpå, som en film. Et slikt opptak tar ikke store plassen, men med grafikken til Concept blir det fort noen opptak, i alle fall for dem som er GT-fans.

Noen ord om statusskjermen. Den viser som allerede nevnt hvor mange prosent av spillet du har klart, men er samtidig en oversikt over alle bilene du har vunnet. Her er bildet delt inn i de forskjellige banene og resultatet ditt på banen, samt et lite bilde av bilen du vant vises her. Du kan trykke på en bil for å få opp stort bilde av denne, samt tekniske spesifikasjoner. Noen biler har også muligheten til å vises i flere farger, noe du kan skifte på her. En siste ting som også vises på statusskjermen er spesielle premier. Disse får du når du har klart x antall prosent av spillet. Jeg skal ikke røpe hva disse er, men en av dem kommer godt med om du har originalspillet da du kan overføre og bruke den der.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden