Grand Theft Auto: Oslo til høsten

Til høsten kan nordmenn glede seg til et nytt Grand Theft Auto-spill inspirert av Oslo. Vi har de aller første detaljene.

NB: Dette var årets aprilsnarr fra Gamer.no. Som noen av dere sikkert har oppdaget, konspirerte vi denne gangen med flere andre norske nettsteder for å gjøre aprilspøken litt mer troverdig.

Rockstar forteller i en pressemelding i dag at de har planer om å lansere flere nye spill i GTA-franchisen de nærmeste årene, alle inspirert av ulike byer rundt om i verden. Utviklingen er i full gang, og allerede til høsten slippes overraskende nok det første spillet basert på vår egen hovedstad Oslo. Deretter følger byer som Berlin, Rio de Janeiro og Moskva, med utgivelser henholdsvis første, andre og tredje kvartal 2006.

Dagens pressemelding melder at Grand Theft Auto: Oslo blir sterkt inspirert av tigerstaden vår, selv om bybildet antageligvis blir noe forandret for å gjøre det hele mer dramatisk og spillvennlig. Det gamle og triste dopområdet "Plata" gjenoppstår, og ved Aker Brygge vil du naturligvis kunne stjele blant annet Røkkes båt og cruise rundt i havna. Spilleren vil kunne bevege seg i kjente sentrumsgater og på t-bane-nettet, men store deler av spillet vil også foregå i grøntområdene i og rundt Oslo.

Historien i Grand Theft Auto: Oslo svermer rundt en polsk maler som ufrivillig blir dratt inn i et kunstran (kanskje inspirert av det verdenskjente Munch-ranet?). Dette fører til forviklinger i den kriminelle underverdenen i Oslo. Du vil påta deg oppdrag for A- eller B-gjengen, men kan også tjene til livets opphold som pirattaxisjåfør, drive mobile fast-food-kiosker og eie strippeklubber.

Utvikleren skal etter det Gamer.no kjenner til ha inngått sponsoravtaler med flere norske firmaer, og mye tyder derfor på at mange av de legendariske reklameskiltene i Oslo blir virtuelt representert i dataspillet.

Underveis i spillet vil du møte kjente karakterer fra norsk kjendis- og næringsliv. Det meldes om gjestekarakterer i form av Ari Behn, Porno-Rocco, Kjell Inge Røkke og Jan Simonsen uten at Rockstar ønsker å gå inn på detaljer hvordan disse blir presentert.

Våpen vil ikke nødvendigvis ligge lett tilgjengelig. Ett av oppdragene går i følge Rockstar ut på å snike seg utsett rundt i Oslo-marka i søken etter en hytte med et våpenlager i kjelleren. Vi kan kanskje håpe på litt langrenn-drive-by i Nordmarka også?

Utover dette er Rockstar svært tilbakeholden med informasjon, og det er også svært usikkert hvilke plattformer tittelen vil lanseres på. Akkurat som ved annonseringen av Grand Theft Auto: San Andreas velger Rockstar å foreløpig kun vise frem en logo, men vi håper på avsløringer under årets E3 i mai.

Siste fra forsiden