Gratis slåssespill til Xbox 360

Dungeon Fighter Online skal stole på mikrotransaksjoner.

Det var ikke mange alternativer til å dra i butikken og betale fullpris ved kassa for ti år siden, men i disse tider eksperimenterer man stadig med nye måter å finansiere spill på. Såkalte mikrotransaksjoner har blitt et av de mer populære alternativene, og gjorde en gratisutgivelse som Farmville til et av verdens mest innbringende spill. Faktisk er det så lukrativt at det også kan bli et alternativ for Blizzard og World of Warcraft med tiden.

Dette koster ikke nødvendigvis ei krone.

Nå begynner denne forretningsmodellen også å innta konsollene. For Siliconera kan melde at det koreanske slåssespillet Dungeon Fighter Online nå skal utgis som gratisspill til Xbox Live Arcade. Det var opprinnelig et PC-spill som ble sluppet i 2005, og holdes hovedsakelig i live ved at spillerne betaler penger for visse gjenstander i selve spillet.

Dungeon Fighter Online lar deg velge mellom seks grunnklasser av slåssere. Alle kan igjen oppgraderes til en rekke underklasser. Disse skal du skreddersy og rundjule vennene dine med. Alt vises i sideskrollende 2D, Spillet ble oversatt til engelsk først i fjor, men har vært svært populært i Sør-Korea, hvor de blant annet viser turneringer i det på TV.

Denne konsollversjonen av spillet utvikles for øvrig av Softmax, som tidligere har laget Magna Carta 2 og andre spill. Spillet utgis av Nexon, som med dette gjør sin konsolldebut.

Det er ikke kjent når Dungeon Fighter Online når europeiske Xbox Live. Konsollversjonen av spillet slippes kun til Xbox 360.

Lurer du på hvilke andre spill som er på vei? Ta en titt i Spillkalenderen!

Siste fra forsiden