Grøsser fra Flashback-skaper

PS3-eksklusive Amy ser ut til å by på en guffen opplevelse.

Det franske studioet VectorCell jobber ifølge nettstedet scrawl fx med et PlayStation 3-ekslusivt grøsserspill som heter Amy. Utviklingen ledes av Paul Cuisset, Delphine-veteranen som blant annet har klassiske Flasback på rullebladet.

Året er 2034, og den globale oppvarmingen har ført til naturkatastrofer over hele verden. Nå plages den vesle amerikanske byen Silver City også av andre katastrofer; en meteor har krasjet i byen og skapt store ødeleggelser. Ikke bare det, men den har tydeligvis også hatt med seg et zombievirus fra det ytre rom.

Du spiller Lana, som våkner opp etter å ha blitt slått bevisstløs i kaoset. Hennes kjente og kjære har blitt forvandlet til vandøde monstre, og hvis hun ikke vil dele skjebne med dem må hun komme seg bort så raskt som mulig.

Underveis møter hun ei lita jente som heter Amy. Hun virker forsvarsløs, og Lana bestemmer seg for å hjelpe henne. Sammen må de rømme unna infiserte mennesker, grusomme monstre og spesialstyrker satt inn for å renske alle spor av katastrofen.

Utviklerne lover smarte fiender, som du kan velge å slåss med (ved hjelp av improviserte våpen) eller forsøke å unngå. Sistnevnte kan bli vanskelig, for ulike typer fiender skal være spesialiserte på å oppdage ting som lukt, lyder og bevegelser, og de vil også kunne kommunisere med hverandre.

Amy skal etter planen lanseres for PlayStation 3 i løpet av årets andre kvartal. Spillet kommer kun via digital distribusjon.

Siste fra forsiden