GTA-episoder forsinket

Xbox 360-eiere må vente

Take-Two har fortalt at de nedlastbare Grand Theft Auto IV-episodene kan drøye til februar 2009.

Take-Two, som eier Rockstar Games, har nylig gitt ut sin finansmelding for kvartalet som ble avsluttet 30. april.

Niko tjener gode penger for Take-Two.

Her fortalte de blant annet at Grand Theft Auto IV har solgt over åtte millioner kopier så langt, og at GTA-franchisen stod for 78% av selskapets inntekter i det aktuelle kvartalet.

I tillegg fortalte de at de nedlastbare GTA-episodene for Xbox 360 har blitt utsatt noe. Nå vil de ikke dukke opp før det første kvartalet av finansåret 2009, noe som vil si at de tidligst kommer i november.

Utsettelsen fra siste kvartal av forretningsåret 2008 (perioden fra august til oktober) skal utelukkende være for å balansere Take-Twos utgivelsesplan.

– Utsettelsen har ingen ting med spillutviklingen å gjøre. Den handler kun om balansering av porteføljen vår, sier Take-Two-sjef Ben Feder i en kommentar til finansmeldingen.

Andre høydepunkter fra finansmeldingen inkluderer at Take-Two tjente 98 millioner dollar (litt over 500 millioner kroner) i løpet av kvartalet, og at de har 33 spill under utvikling.

Dessuten kom det frem at oppkjøpsplanene til Electronic Arts har kostet selskapet over fem millioner dollar (cirka 25 millioner kroner) i rettslige utgifter.

Siste fra forsiden