Guden Loke møter 20-tallets USA

I nytt, norsk eventyrspill.

Kreative Spill

Norse Noir: Loke i eksil er et episodebasert pek-og-klikk-eventyr fra norske Kreative Spill. Handlingen foregår i USA, en eller annen gang på 20-tallet, og følger en immigrant ved navn Lars Kristiansen.

Lars, som har en småkriminell fortid, sliter med å få endene til å møtes, og når spillet starter har han få dager på seg til å betale tilbake gjelden sin. Men hvem er han egentlig? Og hvorfor er han så flink til å trylle?

Utviklerne introduserer spillet.

Spillet er inspirert av nittitallets klassikere fra LucasArts, og skilter med håndtegnet 2D-grafikk og animasjoner blant annet laget ved hjelp av den gode, gamle «rotoscoping»-teknikken – kjent blant annet fra originale Prince of Persia og eventyrklassikeren The Last Express.

Historien og dialogene i spillet skrives av Brad McAtee, som blant annet har jobbet som designer og skribent på Funcom-spillene Anarchy Online og Age of Conan.

Målet er å lansere første episode før jul. Teamet trenger imidlertid penger for å fullføre utviklingen, og i den forbindelse har de startet en innsamling på folkefinansieringsnettstedet Kickstarter.

– Vi elsker responsen så langt, og er veldig takknemlige for den støtten vi allerede har fått på Kickstarter. Vi har kommet godt i gang, men har fortsatt en lang vei igjen og trenger absolutt den støtten vi kan få fra fans og spillere i Norge og verden forøvrig, sier Brad McAtee til Gamer.no.

Drømmen om et norsk eventyrspill

Grafikken er tegnet for hånd. (bilde: Kreative Spill)

Ideen startet med et enkelt spørsmål over fredagspilsen: kan man lage et norsk eventyrspill? Jørgen Thrane fra Kreative Spill forteller:

– Vi lekte med ideen; hva med en kulturkollisjon? En norrøn gud i en eller annen absurd setting? En detektiv passer til å løse typiske oppgaver I adventurespill! Detektiver hører til i Chicago 30-tallet! 30-tallets Chicago og en norrøn gud som detektiv; bra kulturkollisjon! Vi evaluerte noen av gudene; hva med Loke?

Med Loke i tankene begynte gjengen å leke med ideer:

– Loke kan trylle og slikt, han kan bruke magi for å løse absurde oppgaver! Loke som litt avdanket detektiv, han er både helt og skurk i mytene, en bra antihelt! Hvorfor er han ikke i Åsgard? Låst ute uten å vite hvorfor, da har han noe å finne ut av også! Hukommelsestap, folk har alltid hukommelsestap i slike historier, det må vi ha med!

Han fortsetter:

– Så, på et par timers tid hadde vi funnet ut av hva vi kom til å bruke det neste året til. Jeg tror pilsen var varm da vi var ferdig med å snakke og skrive ned alt sammen.

Samtidig er det noen forskjeller på det originale konseptet og det vi nå presenteres. Disse kom teamet frem til i ettertid.

Utviklerne håper på støtte fra spillerne. (bilde: Kreative Spill).

– 20-tallet passet bedre enn 30-tallet. Landemerker I Chicago kan by på problemer, vi lager vår egen by og tar de frihetene vi trenger med den. Loke passer bedre som en litt avdanket tryllekunstner. Originalt planla vi å ha alt i «pixel art» men konseptkunsten var så visuelt slående at vi etter noen uker måtte endre retning til å bruke konseptkunsten I spillet, avslutter Thrane.

Norse Noir er ikke det eneste norske eventyrspillet som har hatt behov for drahjelp fra Kickstarter. Snart kommer det folkefinansierte Drømmefall Kapitler, som også blir episodebasert.

Norse Noir: Loke i eksil
Windows
Norse Noir: Loke i eksil
Mac

Les også

Siste fra forsiden