PlayStation

Guerrilla Games-sjefen tar over hele Sonys spillavdeling

– En av de mest effektive lederne i spillindustrien, sier Sony.

Sony

Tidligere sjef hos spillstudioet Guerrilla Games, Hermen Hulst, har nå blitt forfremmet til sjef for Sonys Worldwide Studios. Det melder blant andre Gamesindustry.biz.

Worldwide Studios er samlenavnet på spillstudioene som eies av Sony gjennom datterselskapet Sony Interactive Entertainment, om omfatter blant andre Naughty Dog og nederlandske Guerrilla Games.

Hulst fikk stillingen som sjef hos Guerrilla like etter studioets oppstart i 2000, og nå har han altså inntatt topposisjonen hos Sonys spillutviklingsavdeling.

Gode skussmål

Hermen Hulst, her med Hideo Kojima, som brukte Guerrilla Games' spillmotor i sitt seneste spill Death Stranding.
Twitter

– Hermen er en av de mest effektive og høyt respekterte lederne i spillindustrien. Han er en lidenskapelig forkjemper for teamene han leder og forstår hvordan man utnytter kreativt talent for å lage store opplevelser, sa Sonys PlayStation-sjef Jim Ryan i en uttalelse.

Hulst selv sa i en kommentar at han har jobbet med Worldwide Studios-familien siden 2001 og at han har dyp respekt og beundring for talentene og ambisjonene som finnes blant studioene han nå skal lede.

Den tidligere lederen for SIE Worldwide Studios, Shuhei Yoshida, får på sin side nå i oppgave å lede et nytt initiativ hos Sony som innebærer å støtte eksterne, uavhengige spillstudioer for å dyrke frem «nye og uventede» opplevelser.

Guerrilla Games er mest kjent for sin skytespillserie Killzone, men traff også blink da de plutselig gikk i en annen retning og prøvde seg på åpen verden-sjangeren med sin kritikerroste rollespilltittel Horizon Zero Dawn. Studioet leverte også spillmotoren til Kojimas nye spill Death Stranding.

Horizon Zero Dawn ser nå ut til å få en oppfølger: Det tyder ny stillingsannonse på »

Siste fra forsiden