Kojima viser frem spillmotoren til sitt nye spill

Slapp bilder som viser hva spillmotoren til Death Stranding er i stand til.

Elementer fra Death Stranding-traileren ble gjenskapt i en digital versjon av møterommet til spillstudioet.
Twitter/Hideo Kojima

Metal Gear-skaperen Hideo Kojima har vært kledelig vag og tvetydig når det gjelder detaljene om sitt nye, mystiske spillprosjekt Death Stranding, som vi omsider fikk en trailer fra denne måneden. Nå har japaneren kastet ut noen nye agn til nysgjerrige fans.

Som blant andre GamesRadar rapporterer har Kojima nemlig lagt ut et knippe bilder for å demonstrere kraften til spillmotoren som Death Stranding benytter. Bildene ble lagt ut på Twitter-kontoen hans.

Demonstrasjonen består blant annet i en en digital rekonstruksjon av møterommet til Kojima Productions med diverse visuelle tilleggselementer – og en rekonstruksjon av en av spillets figurer i Hollywood-regissøren Guillermo Del Toros skikkelse. Realismenivået er utvilsomt rimelig høyt.

Ingenting å utsette på realismenivået.
Twitter/Hideo Kojima

Modifisert Killzone-motor

Den mystiske tanksen bekledd med organisk materiale som vi så i traileren dukker også opp i møterommet. I tillegg la Kojima ut bakgrunnbilder fra teaseren som ble sluppet tidligere i år som kun viser lyssetting og teksturer, og et bilde av Mads Mikkelsen som bare viser lyssettingen uten teksturer.

Bildene er såkalt «in engine», som betyr at de ble laget kun ved hjelp av verktøyene som er tilgjengelig i selve spillmotoren, og ikke eksterne dataverktøy som brukes når man for eksempel lager filmatiske trailere. Likevel kan slike bilder skille deg fra hva som faktisk leveres i selve spillet, så det er nok smart å ta litt forbehold.

Spillmotoren som Death Stranding benytter er en modifisert utgave av Decima-motoren, utviklet av Killzone-studioet Guerrilla Games. Motoren er blant annet blitt brukt i Killzone Shadow Fall og Guerrillas kommende åpen verden-spill Horizon Zero Dawn.

Metal Gear fortsetter uten Kojima: Men fansen var ikke begeistret for traileren til det kommende Metal Gear Survive »

Siste fra forsiden