Metal Gear-fansen har ikke mye fint å si om denne Metal Gear Survive-videoen

Har omtrent 1300 «likes» mot 20 000 «dislikes» på YouTube.

Konami overrasket mange da de kunngjorde et nytt spill i Metal Gear-serien på Gamescom-messen i august. Da fikk vi kun se en trailer for Metal Gear Survive, som spillet heter, men i forbindelse med Tokyo Game Show-messen har Konami nå sluppet et lengre klipp fra spillet.

Det nye klippet byr på hele 15 minutter fra Metal Gear Survive, og gir oss dermed det ganske grundig innblikk i hva det nye spillet har å by på. Klippet ser du øverst i artikkelen.

Videoen presenterer en av samarbeidsmodusene i spillet, hvor fire spillere må jobbe sammen for å infiltrere et område og deretter forsvare det mot innkommende udyr.

Mottagelsen fra fansen har ikke vært strålende så langt. I skrivende stund har 1329 trykket «liker» på YouTube-videoen, mot 20 466 som har trykket «liker ikke». Antageligvis skyldes responsen mer enn bare spillet – utvikler Konami og Metal Gear-skaper Hideo Kojima gikk nemlig hver til sitt i fjor.

Konami

Blander nytt og gammelt

Som det kommer frem i klippet byr spillet på mange av de velkjente snikemekanikkene fra Metal Gear Solid-spillene, men har som navnet antyder også elementer fra overlevelsesspillssjangeren, hvor horder av fiender må slaktes ned i høyt tempo. Man har både skytevåpen og en rekke nærkampvåpen til disposisjon.

Historien i Metal Gear Survive går i korte trekk ut på at soldater i moderbasen må kjempe for å holde seg i live etter å ha blitt transportert til en annen verden og prøver å komme seg hjem igjen. For å overleve må man samle materialer, bygge redskaper, og selvfølgelig nedlegge fiendtlige kreasjoner i store antall.

Visuelt ser spillet ut til å ligne svært mye på Metal Gear Solid V: The Phantom Pain. Vi kan også nevne at Hideo Kojima ikke har noe med spillet å gjøre i det hele tatt, noe han bekreftet under en scenepresentasjon på Tokyo Game Show . Metal Gear Survive har ennå ikke fått en lanseringsdato, men skal slippes en gang neste år til Windows, Xbox One og PlayStation 4.

Metal Gear Solid-skaperen har et helt nytt konsept på gang: Her er de første detaljene om Death Stranding »

Siste fra forsiden