Konami har avduket Metal Gear Survive – som er akkurat det du tror

Se den første traileren.

Ok, denne så vi ikke komme.

Under Gamescom-messen i Köln avduket Konami det neste Metal Gear-spillet kalt Metal Gear Survive. I motsetning til seriens vante snike-action skal det neste spillet være et co-op-spill der man må overleve i et alternativt univers. Akkurat hva dette betyr kan du se i traileren over.

Si hei til den nye fienden.
Konami (skjermdump av trailer)

Ifølge IGN er spillet satt til tiden etter prologspillet Metal Gear Solid V: Ground Zeroes. Soldatene fra Militaires Sans Frontières, som overlevde slutten på spillet, blir sugd inn i et ormehull og transportert til en annen dimensjon. Der må de overleve mot det som virker som zombier.

Spillet er laget for at opp til fire spillere kan spille sammen. Skal vi dømme av traileren må man finne ressurser i deler av Mother Base-stasjonen, som også ble dradd inn i ormehullet.

Metal Gear Survive skal komme til Windows, Xbox One og PlayStation 4 i 2017.

Kojima er neppe involvert

Det er ikke kjent hvem som lager Metal Gear Survive, men vi regner med at serieskaper Hideo Kojima har ingenting med dette å gjøre. Han jobber for tiden med et nyetablert uavhengig studio kalt Kojima Productions,.

I 2015 fikk han og Konami svært mye omtale på grunn av rykter om at de to partene var i en tvist. Utad vistes dette ved at Konami begynte å fjerne studioets logo fra markedsføringsmateriale og nettsider knyttet til Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, som ble sluppet høsten 2015.

Deretter begynte ryktene om at Kojima selv ikke lenger var ansatt hos Konami å svirre, og at han og Kojima Productions kun jobbet som frilansere inntil Metal Gear Solid V: The Phantom Pain var ferdigstilt.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ble for øvrig hyllet av vår anmelder som kalte det en perfekt avslutning på serien.

Tidligere i sommer fikk vi vite om et annet annerledes Metal Gear-spill.
Det neste Metal Gear-spillet fra Konami er en pachinko-maskin »

Siste fra forsiden