Nyversjoner av Mass Effect-trilogien er trolig på vei

EA har hintet til et gjensyn med Commander Shepard.

Mass Effect 3.
Electronic Arts

Etter mange år med etterspørsel fra fansen kan det se ut som Electronic Arts endelig har tenkt til å lage nyversjoner av Mass Effect-trilogien. I et intervju med Game Informer denne uken fortalte Patrick Söderlund, visepresident i EA Studios, at utgiveren har hørt på fansen og at de aktivt utforsker mulighetene for å gjenskape Commander Shepards eventyr.

EA utforsker mulighetene for å pusse opp Mass Effect-spillene.
Electronic Arts

Söderlund kunne ikke komme med en offisiell annonsering, men bekreftet at det er høyst sannsynlig at EA vil hive seg på trenden med å pusse opp gamle spill. Han påpekte imidlertid at selskapet ønsker å være svært forsiktig med timingen og hvordan oppussingen utføres:

– En nyversjon er noe man bare kan gjøre eller noe man kan gjøre veldig bra. Det har vært spill som har kommet ut som er godt utført, og det har vært andre som kanskje ikke har gjort det like bra. Vi vil sørge for at vi havner i leiren med spill som har gjort det bra, forteller Söderlund.

Andromeda-utviklingen går etter planen

Hva timingen angår virker det som EA neppe vil finne en bedre tid for å lage nyversjoner av Mass Effect-spillene enn akkurat nå. Arbeidet med det fjerde spillet i serien – Mass Effect: Andromeda – er i full sving, og lanseringen er satt til en gang i begynnelsen av 2017.

Så langt har vi ikke sett mye til Mass Effect: Andromeda.
EA, stillbilde fra E3 2015

På tross av at slippdatoen nærmer seg med stormskritt har vi så langt ikke sett eller hørt veldig mye til spillet. Ifølge Söderlund er det imidlertid ingen grunn til bekymring, og han forsikrer om at alt går etter planen:

– Jeg kom akkurat tilbake fra ferie og fikk spille gjennom de tre første timene i [Mass Effect: Andromeda]. Det er absolutt spillbart, og ingen trenger være bekymret for at vi ikke har vist det frem. Det er kun fordi spillet skal få den rette typen oppmerksomhet til rett tid, sier Söderlund til Game Informer.

– Akkurat nå fokuserer vi på de store spillene vi skal gi ut i år, og når det er ferdig vil vi fokusere på Mass Effect. Dere får se mye mer veldig snart, lover han.

EA viste nylig frem litt mer av spillet.
Se E3-traileren for Mass Effect: Andromeda »

Siste fra forsiden