Mass Effect: Andromeda slippes i begynnelsen av 2017

Planen var å slippe det til høsten, men spillet utsettes litt.

EA

Mass Effect: Andromeda har vært en litt skjult potet i EAs spillplaner. Joda, her og der har små og store bruddstykker lekket ut, men i det store og hele vet vi svært lite konkret.

Vel, nå vet vi i hvert fall ca. når vi får spille spillet. I en investorsamtale forteller EA at planen er å slippe spillet en gang i løpet av første kvartal i 2017.

Klar for mer Mass Effect? (Bilde: EA).

– Vi har et flott år foran oss, skryter EAs Morgan Stanley til investorene.

– Vi har førstepersonsskytespillet Battlefield som kommer i tredje kvartal, og vår tredjepartstittel som Respawn, vår partner har laget, som heter Titanfall [2]. Vi har vår løpespill Mirror's Edge [Catalyst] i dette kvartalet, og vi har Mass Effect, som er et sci-fi-spill i fjerde kvartal, forteller han.

Ble avduket i fjor

Mass Effect: Andromeda ble først avduket skikkelig under E3 sommeren 2015. Da fikk vi vite at spillet tar sted etter den første trilogien, at spillet lages med Frostbite-motoren som rammeverk, og at den gamle Mako-bilen fra det første spillet svinger innom. Spillet slippes til Xbox One, PlayStation 4 og Windows.

Utvikler BioWare har likevel puslet med spillet helt siden 2012, og har opp gjennom årene hørt med fansen hva de ønsker seg i et nytt Mass Effect-spill.

Mass Effect-serien bet fra seg under den forrige konsollgenerasjonen, da BioWare søkte å lage en egen sci-fi-serie etter å ha jobbet med Star Wars: Knights of the Old Republic. Alle tre spillene fikk mye ros fra kritikerne, men det tredje spillet fikk en del negativ kritikk fra fansen, særlig på grunn av slutten.

I mellomtiden kan du se om du finner noe godt i mars-utvalget.
Disse spillene gleder vi oss til i mars »

Siste fra forsiden