Guild CS:GO

Guild henter tre norske spillere til sin Counter-Strike-satsing

NiP sin tidligere stjerneduo ble raskt plukket opp.

Marita «Minnie» Siljan Sørensen
Donya Jabari

På selveste kvinnedagen hadde organisasjonen Guild gleden av å annonsere sin nye satsning innen Counter-Strike: Global Offensive på damesiden. De tre norske landslagsspillerne Thea «Pullox» Evensen, Marita «Minnie» Siljan Sørensen og Kaia «KiKi»Holmen er alle å finne i lagoppstillingen. Anna «Ann4»Laurinoviča fra Østerrike og svenske Linnea «Nea» Claesson fyller de resterende plassene.

Fra kaos til kontroll

Det har vært noen hektiske måneder for både Evensen og Sørensen. Fra tilsynelatende stabilitet og suksess i Godsent, til kun fire måneder uten resultater i NiP, til britisk organisasjon hvor selveste David Beckham står på eiersiden. Holmen på sin side er nå inne i varmen igjen, og med fire aktive CS-stjerner i Europa lover det godt for Norges landslag når neste mesterskap skytes i gang igjen.

LES OGSÅ: – Vi skal sørge for et show

ESL Impact fortsatt målet

Dette er Guild

Vis mer

no Thea «Pullox» Evensen
no Marita «Minnie» Siljan Sørensen
at Anna «Ann4» Laurinoviča
no Kaia «KiKi» Holmen
se Linnea «Nea» Claesson

Laget er allerede med i den tredje sesongen av ESL Impact som åpnet i går. Laget får sin første offisielle kamp allerede i kveld og vil møte lag som NAVI og G2. Sistnevnte har CS-legendene Julia «juliano» Kiran og Zainab «zAAz» Turkie som nylig har returnert til scenen etter et opphold i Valorant. Duoen vant blant annet Katowice tre år på rad fra 2015-2017 og regnet som to av de beste kvinnelige Counter-Strike-spillerne i historien. De tre beste lagene fra kvalifiseringen går videre til hovedturneringen i Dallas, USA senere i år.

Guild oppstod i 2012 og har i dag lag innen blant annet Fortnite, Fifa, Valorant og Rocket League. Vi huket tak i lagkaptein Holmen for å høre om lagets forventinger til sesong tre av ESL Impact og hvem de ser frem til å møte:

Våre forventninger til Impact er å forbedre oss så mye som mulig den tiden vi har og ta utnytte av å se på våre kamper som vi spiller å lære hva som fungerer og ikke. Vi ser veldig frem til å møte NaVi, jeg trur det blir en bra match, forteller hun.

LES OGSÅ: Counter-Strike 2 er ekte og rett rundt hjørnet

Norges supertrio

Thea «pullox» Evensen blir å fragge for Guild-fanen fremover.
Donya Jabari

Den norske trioen kjenner hverandre naturligvis gjennom den norske CS-scenen, men de spilte også i kvalifiseringen til VM i CS:GO i fjor høst. Evensen og Sørensen er i tillegg tidligere lagvenninner i både Godsent Female og NiP.

– Vi hadde snakket sammen internt oss tre nordmenn om å starte et lag og når Impact kvalifiseringene var nære tok vi med oss «Ann4» som Marita og Thea har spilt med før og «Nea» som har vist talent for CS på liten tid, forklarer Holmen om hvordan laget kom sammen.

Spillere innen e-sport forsvinner hyppig inn og ut av organisasjoner. Likevel har Guild sin nye lagoppstilling signert kontrakt for et helt år, med mulighet for et til. Kapteinen er ikke i tvil om hvordan laget skal fungere i lengden for å bli best mulig.

– Vi føler nok ro på at dette kommer til å fungere. Det gjenstår fortsatt å finne gode rutiner som fungerer for oss men laget har alltid god stemning og vi har det gøy sammen og det er det som får det til å fungere i lengden. Støtten vi har fått av Guild er utrolig og vi blir behandlet som profesjonelle som alle kvinnelag burde bli og alt har vært over forventingene så langt, avslutter Kaia «KiKi» Holmen.

LES OGSÅ: Wizard med revansje under Bergen Games

Siste fra forsiden