ArenaNet - oppsigelser

Guild Wars 2-skaperen varsler flere oppsigelser

Skylder på aldrende spill og forsinkelser i utviklingen av nye titler.

ArenaNet

Litt over en uke etter at Activision sa opp flere hundre ansatte, melder nok et spillselskap om en runde med oppsigelser. Torsdag varslet Guild Wars-skaper ArenaNet om en planlagt nedbemanning, som resultat av kostnadskutt hos selskapet.

Dårlige resultater har ført til nedbemanninger hos Guild Wars 2-utvikleren.
ArenaNet

Kilder som har vært i kontakt med Kotakus Jason Schreier forteller at ansatte først fikk høre nyheten via en e-post fra Songyee Yoon, sjef for ArenaNet-eier NCSoft West.

– Omsetningen fra spillene våre faller ettersom seriene blir eldre, forsinkelser i utvikling på PC og mobil har kostet mye og samtidig har kostnadene våre i vesten økt. Situasjonen vi er i er ikke bærekraftig, og den kommer ikke til å sørge for fremtidig suksess, forklarte Yoon.

Vet ikke hvem eller hvor mange

Ifølge Kotaku har ArenaNet rundt 400 ansatte, som jobber med både Guild Wars 2 og andre uannonserte prosjekter. Hvor mange av disse som nå mister jobben er foreløpig uklart, og for flere av utviklerne kan de ikke gjøre annet enn å vente i usikkerhet.

– For alle som spør om jeg fortsatt har en jobb: jeg vet ikke. Det kommer til å ta et par dager før vi finner ut hva som skjer for mange av oss, så det hjelper å gi oss litt pusterom, forteller sjefsdesigner Jennifer Scheurle på Twitter.

Scheurle har kun hatt jobben som sjefsdesigner i seks uker, som antyder at nedbemanningen kan ha kommet som en overraskelse på ArenaNet. Etter Activision-oppsigelsene i forrige uke tok Guild Wars 2-utvikleren til Twitter for å uttrykke sympati og utlyse noen stillinger hos studioet. Stillinger som nå trolig forsvinner.

ArenaNet-ansatte som mister jobben vil visstnok få en sluttpakke verdt to måneders lønn, pluss bonustid avhengig av hvor lenge de har arbeidet for selskapet.

Det er lenge siden vi har sett noe nytt fra ArenaNet.
Selskapets forrige lansering var en Guild Wars 2-utvidelse fra 2017 »

Siste fra forsiden