Guild Wars 2 - Steam

Guild Wars 2 kommer til Steam – ti år etter lansering

Samtidig får nettrollespillet en stor overhaling.

Ncsoft

28. august markerer 10 år siden lanseringen av Guild Wars 2. I den forbindelse har utvikler Arenanet besluttet å gi ut nettrollespillet på Steam.

Guild Wars 2 kommer til Steam.
Ncsoft

Fra 23. august kan Steam-brukere hive seg ut i grunnversjonen av Guild Wars 2 uten å betale en krone. Akkurat som den eksisterende gratisversjonen er det riktignok flere begrensninger for de som ikke betaler, som antall figurer man kan lage, kommunikasjon med andre spillere og så videre.

De som vil kan oppgradere kontoen sin ved å kjøpe én eller flere av spillets utvidelsespakker. En Complete Collection-pakke inkluderer Heart of Thorns, Path of Fire og End of Dragons, samt de fem Living World-pakkene Arenanet har lansert til nå.

Complete Collection vil også bli tilgjengelig utenfor Steam, men en lanseringsdato for dette er enda ikke satt.

Fikser opp spillopplevelsen

Samtidig med Steam-lanseringen har utvikleren også slengt på en haug med forbedringer og overhalinger til Guild Wars 2. Blant annet skal veien opp til nivå 80 gå litt greiere, med for eksempel hurtigere progresjon og bedre veiledninger for nye spillere.

Videre skriver Arenanet at teamet har fikset opp en rekke feil som har hengt igjen i spillet over lang tid, mens «kjedelige» mekanikker som reparering av utstyr fjernes. En overgang til DirectX 11 skal også sørge for at Guild Wars 2 yter bedre.

Vi likte Guild Wars 2 godt da det kom ut for ti år siden. Anmelder Gøran Solbakken beskrev spillet som det beste nettrollespillet han hadde spilt, og trillet en nier på terningen den gang.

LES OGSÅ: Blizzard skal angivelig ha kansellert et World of Warcraft-MMO for mobil etter uenigheter med kinesisk utgiver »

Siste fra forsiden