Guild Wars 2 får en ny utvidelsespakke

Path of Fire blir en frittstående utvidelse som introduserer ridedyr og masse annet nytt.

ArenaNet

Til høsten får nettrollespillet Guild Wars 2 en ny utvidelse. Dette annonserte utvikler ArenaNet på sine nettsider tirsdag.

Guild Wars 2: Path of Fire blir en frittstående utvidelse til det fem år gamle spillet, noe som betyr at man verken trenger det opprinnelige spillet eller utvidelsespakken Heart of Thorns for å spille det. Det er også gratis å spille som før, uten abonnementskostnader. Utvidelsen slippes 22. september på Windows og Mac.

Guild Wars 2: Path of Fire.
ArenaNet

Den største nyheten er at spillet nå får ridedyr: dinosaurlingende Raptor, en stor hare kalt Springer, flytedyret Skimmer eller den magiske sandhunden Jackal. I tillegg er det et nytt område kalt Crystal Desert og den nærliggende nasjonen Elona. Her er det fem åpne soner, og ArenaNet sier at dette er det største de har laget til nå.

Ni nye spesialiseringer kommer også til spillet: Firebrand, Scourge, Deadeye, Mirage, Weaver, Soulbeast, Renegade, Hollowsmith og Spellbreaker. Hver av disse er knyttet til de ni klassene som er i spillet.

Historien i Path of Fire dreier seg om guden for ild og krig, Balthazar, som ønsker å drepe Elder-dragene. Følgene blir en kaotisk verden.

Guild Wars 2 kom først ut i august 2012, og utmerket seg da – i likhet med forgjengeren – ved å være gratis å spille utover førstegangskjøpet. Spillet prøver også å være litt mer dynamisk enn sine rigide sjangerbrødre, blant annet i hvordan kamp og historiefortelling takles. Vår anmelder i Gamer.no kalte spillet «det beste onlinerollespillet jeg har spilt».

I 2015 ble grunnspillet gratis å spille, men med noen restriksjoner.

Utviklerne har for øvrig vært litt harde mot særlig en jukser.
De kledde Guild Wars 2-spilleren naken, drepte ham og slettet kontoen »

Siste fra forsiden