Nå er Guild Wars 2 helt gratis, uten nye mikrotransaksjoner

Men noen restriksjoner må gratisspillerne tåle.

ArenaNet

I løpet av helgen gjorde ArenaNet nettrollespillet Guild Wars 2 helt gratis. De som ønsker kan laste ned spillet nå og spille uten å betale for verken spillet eller spilletid.

Guild Wars 2 kan du nå spille gratis.

Det utvikleren tilsynelatende håper er at hovedspillet skal fungere som et trappetrinn mot utvidelsespakken Heart of Thorns som skal splippes 23. oktober.

– Vi tror at de som elsker Guild Wars 2 kommer til å kjøpe utvidelsespakken. Den har så mye verdi. Den byr på så mye innhold, ikke bare i selve utvidelsen, men i alle de kommende gratisoppdateringene – inkludert «raidene» vi nettopp annonserte. De er øremerket Heart of Thorns-utvidelsen, som i praksis blir den versjonen vi fortsetter å oppdatere, forteller sjef Mike O'Brien til PC Gamer i et intervju.

Noen restriksjoner

Gratisspillerne likevel må belage seg på å godta noen restriksjoner. For det første kan man kun ha to avatarer, i motsetning til fem i betalt-utgaven. Man har også tre ryggsekkplasser, i motsetning til fem.

Men noen restriksjoner er det.

For å stoppe de åpenbare mulighetene til å spamme andre brukere med gratiskontoer, er det også lagt noen chat-restriksjoner på plass. Man kan for eksempel ikke snakke den offentlige chat-en, men kan hviske til spillere i samme kart eller venner.

Det er noen andre restriksjoner på plass også. En full liste finner du på Guild Wars 2-sidene.

Vil ikke endre hovedspillet

I motsetning til de fleste andre som gjør spillene sine gratis etter en stund på markedet har ikke ArenaNet noen planer om å endre på innholdet i selve spillet. Det finnes allerede noen ting man kan kjøpe for penger i spillets nettbutikk, men de er for det meste kosmetiske.

Nye områder, og nye systemer i Heart of Thorns.

– Vi laget spillet med en tanke om at vi skulle selge det. Nå skal vi ikke selge det lenger, men det er det samme spillet, og du kan oppleve alt innholdet gratis, understreker ArenaNet-sjefen.

Guild Wars 2 kom først ut i august 2012, og utmerket seg da – i likhet med forgjengeren – ved å være gratis å spille utover førstegangskjøpet. Spillet prøver også å være litt mer dynamisk enn sine rigide sjangerbrødre, blant annet i hvordan kamp og historiefortelling takles. Vår anmelder i Gamer.no kalte spillet «det beste onlinerollespillet jeg har spilt».

Les også
Anmeldelse:

Utviklerne har for øvrig vært litt harde mot særlig en jukser.
De kledde Guild Wars 2-spilleren naken, drepte ham og slettet kontoen »

Siste fra forsiden