Halo-konsert i Oslo

Sølvguttene og gitarist Ronni Le Tekrø tar turen til Jakobkirken i Oslo for å spille musikk fra Halo.

Fredag 28. september vil det arrangeres en populærkulturell kveld i Jakobkirken i Oslo. Her serveres vi kormusikk, gitarsoloer og visuell kunst, og fokuset er på den populære Halo-trilogien.

Norges mest kjente guttekor, Sølvguttene, vil tolke Halo-musikken sammen med gitarist Ronni Le Tekrø (kjent blant annet fra rockebandet TNT). Silje Thoresen, som er markedsansvarlig for Xbox i Microsoft, synes kombinasjonen av Sølvguttene og Ronni Le Tekrø er veldig spennende:

Skjermbilde fra Halo 3

– Det er to tungvektere av ulikt kaliber som nå for første gang inngår et samarbeid. Ronni Le Tekrø, som kanskje er mest kjent fra TNT, ble på midten av 80-tallet kåret til en av verdens beste gitarister. At Sølvguttene sammen med Ronni Le Tekrø nå tolker musikken fra Halo sier mye om den kulturelle statusen til spillet, sier hun.

Sølvguttene ble stiftet i 1940, og har blitt en institusjon i norsk musikkliv. Koret har sunget med kjente artister som Kiri Te Kanawa og Barbara Hendrix, og dette er første gangen de holder en konsert med en kjent rockegitarist for å tolke musikken fra et dataspill.

– Dette er et spennende prosjekt for et kor som vanligvis synger kirkemusikk. Ikke minst synes guttene i koret at dette er veldig gøy da de som de fleste andre barn er interessert i dataspill, sier Sølvguttenes dirigent, Fredrik Otterstad.

Under konserten vil Tone Emblemsvåg, Ernst Fredrik Føyn og Franck Aubry i gruppen For*Your*Eyes*Truly stimulere synssansene, ved hjelp av animasjoner og film fra Halo-verdenen som skal mikses live i salen.

– Spill er så mye mer enn underholdning. Det er en kunstform der animasjon, historiefortelling, musikk og teknologi forenes. At vi nå får anledning til å kombinere VJ´ing som fortsatt er et forholdsvis ukjent fenomen i Norge med Sølvguttene, Ronni Le Tekrø og et av verdens mest populære dataspill er veldig spennende, sier Franck Aubry.

Praktisk informasjon (blant annet om tidspunkt og billettkjøp) kommer senere.

Oppdatering 19. september: Billetter er nå lagt ut for salg på Billettservice. Prislappene er 220 kroner, 240 kroner eller 260 kroner, avhengig av plassering.

Siste fra forsiden