Trøbbel for Crackdown-utvikler

Harde tider

Realtime Worlds sliter og er satt under administrasjon.

I sommer slapp skotske Realtime Worlds det massive nettrollespillet All Points Bulletin. Spillet hadde da vært under utvikling siden 2004, men Realtime Worlds fikk dessverre ikke lønn for alt strevet. Anmeldelsene har vært lunkene og salget går dårlig. Det har faktisk blitt så ille at studioet nå er satt under administrasjon.

All Points Bulletin

Ifølge BBC har administrasjonselskapet Begbies Traynor fått jobben med å ta seg av finansene til Realtime Worlds, og foreløpig ser de etter en interessert kjøper som vil garantere for videre drift ved selskapet.

Inntil de kan finne en slik kjøper, går de rundt 250 ansatte ved Realtime Worlds en usikker fremtid i møte. Selskapet skal allerede ha avviklet seksti stillinger forrige uke. Dundee, hvor Realtime Worlds er basert, har flere andre utviklere, så det er heldigvis muligheter for ansettelser i andre selskaper.

Bortsett fra All Points Bulletin stod Realtime Worlds også bak utviklingen av superheltspillet Crackdown, som fikk en langt varmere mottakelse da det ble lansert i 2007. Realtime Worlds var ikke involvert i arbeidet med oppfølgeren Crackdown 2.

Siste fra forsiden