Harmonix rocker igjen

Guitar Hero-utviklerne jobber med alle musikkgameres våte drøm – et spill der man får kontroll over et helt band, med trommer, gitar og mikrofoner.

MTV og Harmonix har kunngjort at de jobber med et spill som heter Rock Band. Her får fire spillere samarbeide om å spille berømte rockelåter. To av spillerne kan spille gitarer (lead og bass), mens den tredje får ansvar for trommene og den siste må synge.

Rock Band følger i samme fotspor som det populære Guitar Hero, men utvider konseptet dramatisk ved å implementere trommer og sang. I tillegg til å la opp til fire spillere møtes foran samme TV, kan du også spille over nettet, mot musikere fra hele verden.

Det er ikke klart hvilke låter vi kan se frem til å massakrere, men Alex Rigopulos fra Harmonix forteller at vi kan forvente et bredt spekter av låter, fra sørstatsrock til heavy metal og klassisk rock. Dessuten loves vi noen av tidenes mest kjente rockelåter, og EMI, Sony BMG, Universal og Warner Music skal støtte spillet tungt, blant annet ved å tilby "master"-opptak av låtene sine.

MTV står for forhandlingene med de ulike musikkselskapene, noe som forhåpentligvis betyr at utviklerne får det de peker på. I tillegg til låtene som følger med spillet, skal nye låter distribueres over nettet etter lansering.

Harmonix beskriver spillet som deres mest ambisiøse prosjekt noensinne, og forteller at MTV har gitt dem frie tøyler til å lage deres drømmespill. Visjonen deres er å skape spill som lar folk oppleve gleden og tilfredsstillelsen som kommer fra å spille musikk, og Guitar Hero var deres første skritt på veien mot denne visjonen.

Rock Band kommer til Xbox 360 og PS3, og lanseringen (i USA, i alle fall) vil finne sted til julen. Utgivelsen er det Electronic Arts som vil stå for. Mer informasjon kan du finne på spillets offisielle nettsted.

Siste fra forsiden