Rain Faze Paris-major

Håvard «rain» Nygaard og FaZe til Paris

Måtte langt ned i kjelleren for å slå Cloud9

Helena Kristiansson/ESL

FaZe med norske Håvard «rain» Nygaard i spissen er nok en gang kvalifisert til en Major. Laget måtte likevel grave dypt i overtid mot Cloud9 på Mirage, før laget spilte langt sterkere på Inferno og tok seieren 2-0.

Dermed er det full klaff hvor tre av tre norske spillere i kvalifiseringene har sikret seg billetter til den siste Valve-sponsede turneringen i Counter- Strike: Global Offensive.

LES OGSÅ: Ny norsk organisasjon kvalifiserer seg til paris

Dette er FaZe Clan

Vis mer

no Håvard «rain» Nygaard
lv Helvijs «broky» Saukants
ca Russel «Twistzz» Van Dulken
dk Finn «karrigan» Andersen
ee Robin «ropz» Kool

Trippel norsk i Paris

Med Apeks og Complexity allerede kvalifisert med henholdsvis Joakim «jkaem» Myrbostad og Håkon «hallzerk» Fjærli på lagene var det kun vår største stjerne som gjensto.

FaZe åpnet RMR-kvalifiseringen bra, og med seier over norske Apeks sto de sterkt etter to strake seiere. Laget tapte likevel mot både Natus Vincere og Bad News Eagles, for så et hårfint overtidstap mot MOUZ i den siste runden. Dermed var det skummelt for FaZe som var en av forhåndsfavorittene til å kvalifisere seg tidlig. Giganten våknet likevel til og slo enkelt ut Aurora i Last Chance-kvalifiseringen før det kun var Cloud9 som sto i veien for ny billett til nok en Major.

På Mirage så det lenge dårlig ut for FaZe som lå under med 4-11 til pause. De hentet seg derimot inn til 15-15, mye takket være Helvijs «broky» Saukants som smalt til med 32-16 i K/D (kill/death ratio red.anm). I overtid var det kun FaZe som vant runder og tok dermed seieren 19-15.

LES OGSÅ: – betyr vanvittig mye for klubben

Solid Inferno

En konsentrert Håvard «rain» Nygaard under IEM Rio
Stephanie Lindgren/ESL

På FaZe sitt eget kartvalg Inferno så det tidlig langt bedre ut. Laget dominerte og ledet 11-4 til pause. Etter pause byttet lagene på å ta runder, før FaZe til slutt ble for sterke og vant komfortabelt 16-9.

Med det har vi hele tre nordmenn og to norske organisasjoner klare for majoren i Paris etter at Apeks og Heroic sikret seg billetter tidligere i kvalifiseringen.

LES OGSÅ: Taiga til major med et nødskrik

Siste fra forsiden