Anmeldelse

Headhunter Redemption

Sverige: Landet som forpurret Bettan og som til stadighet presser Per Gessle inn på norske tv-skjermer. Kan vi noensinne tilgi dem? Ja, hvis de fortsetter med å gi ut spill som Headhunter Redemption aner jeg en fredelig løsning i det fjerne.

Side 1
Side 2
Side 3

Velkommen til et turbulent bymiljø du sjelden vil møte maken til. Tidligere var byen truet av Bloody Mary-viruset som drepte millioner, før Stern Corp. stoppet dødsepidemien. Intet kunne derimot hindre byen fra kaos og anarkistiske tilstander. Som en dom fra oven ble hele byen jevnet med jorden i et massivt jordskjelv, men ut av ruinene steg en ny samfunnsform. Byens borgere ble fordelt i to: over- og underverdenen. Oververdenen er et sterilt og skinnhellig samfunn styrt av manipulasjon, kapitalisme og et strengt lovapparat. I underverdenen regjerer de lovløse og uønskede. Så lenge de to samfunnene holdes separat lever alle på oversiden i beste velgående, men en mann som kalles MW3M vil bringe underverdenens lovløse tilbake til overflaten. Den eneste som kan stoppe ham er den legendariske hodejegeren Jack Wade. I følge med sin lærling, Leeza X, må han ofre liv og lemmer for å redde verdenen han lever i.

Filmatisk oppfølger Headhunter Redemption er oppfølgeren til det svært suksessrike Headhunter som kom ut for noen år siden. De svenske utviklerne følger opp historien om den hardbarkede hodejegeren Jack Wade i kampen mot underverdenens kriminelle. Den legendariske Jack har denne gangen tatt til seg en lærling, Leeza X. Sammen må de gå inn i kjernen av byens problemer, nemlig underverdenen. Her møter de blant annet en armé MIG-soldater som ikke er blyge på avtrekkeren. Leeza har store problemer med å samarbeide med Jack, ettersom det viser seg at Jack fikk faren hennes sendt til underverdenen for mange år siden. For å redde den lykkelige oververdenen fra sin sikre undergang, må de lære å hanskes hverandre, så vel som nesten umulige oppdrag. Veien er lang og livsfarlig for dem begge, men den som har mistet alt har intet å tape.

Spillet starter opp ganske likt som en film, med klipp fra opprørsscener og uttalelser fra en tydelig bekymret president. Spillet blir fremstillet som en blanding av film og ekte vare, med noen autentiske bilder og andre veldig overbevisende animasjoner. Blant annet er likheten mellom spillets president og nåværende George W. Bush slående. Om dette er bevisst eller ikke vites ei. Den filmatiske startsekvensen får spillet til å føles veldig ekte og setter spilleren rett inn i den dramatiske handlingen. Det er akkurat dette med den gjennomførte handlingen som betegner spillet best. Vi følger Jack Wade og Leeza X som møter stadig vanskeligere oppgaver, i sitt oppdrag for å redde byen fra underverdenens opprør. Hele spillet gjennom fortelles en stadig større og mer omfattende historie, godt oppfulgt med mange videosnutter, lange dialoger og oppdrag som følger historien. Også forholdet hovedpersonene imellom forandrer seg gradvis i takt med handlingen.

Selve spillingen starter med et lite treningsoppdrag for Leeza, hvor spilleren blir innført i knappeoppsett og basiskunnskaper en trenger for å behandle diverse tekniske anretninger. Gledelig nok later det til at spillet tror på en eskalerende læringskurve og sender deg raskt ut på ditt første skikkelige oppdrag. På Leezas første rutineoppdrag går ting veldig galt og hun finner seg plutselig i en situasjon hvor hun står knehøyt i trøbbel. Heldigvis er ikke spillet mer komplisert enn at hennes eneste mulighet er å skyte seg vei gjennom vellinga. Spillet viser tidlig et lite innslag av snikespill, men dette er utelukkende valgfritt og ingen nødvendighet. I kampens hete kan det være forvirrende med meldinger som spretter opp og blir borte før en rekker å lese dem, men dette kan også skyldes undertegnedes manglende leserutiner.

Side 1
Side 2
Side 3

Siste fra forsiden