Hearthstone

Hearthstone-endringene tvinger spillerne til å tenke nytt

Likevel ønsker det norske Hearthstone-miljøet forandringene hjertelig velkommen.

Blizzard

Tidligere i februar annonserte Blizzard Entertainment omfattende endringer i det populære samlekortspillet Hearthstone: Heroes of Warcraft. Den største endringen blir utskiftningen av eldre kort som ikke lenger vil være tilgjengelige i den normale spillmodusen – en forandring som ønskes hjertelig velkommen av det norske Hearthstone-miljøet.

– Nå må spillerne tenke nytt

Fredrik Buer Pedersen er positiv til de nye endringene.
Privat

En av de som stiller seg positivt til de nye endringene er Fredrik Buer Pedersen, som har arrangert den største brukerstyrte Hearthstone-turneringen på Gamer.no, forløperen til Hearthstone-delen av Telenorligaen. Han tror vi kommer til å se endringer på de godt etablerte kortstokkene.

– Nå må spillerne tenke nytt og finne på helt nye kortstokker. Blizzard har innsett at det er vanskelig å lage nye, kreative kort uten at noen kombinasjoner av nye og gamle kort blir for sterke. Jeg tror vi kan forvente å se en veldig morsom ekspansjon med flere spennende kort til våren, sier Pedersen til Gamer.no.

Han får støtte fra Johannes «EpicSaxGuy» Husa, som i fjor stakk av med andreplassen og Fair Play-prisen i høstens Telenorliga på Gamer.no. Han er spent på hvordan endringene vil påvirke turneringene fremover.

– Jeg tror dette kan være veldig bra for de som spiller Hearthstone på konkurransenivå. Det har tidligere vært en del klaging på at det er for lite variasjon i stokkene som blir brukt, men de nye endringene kan motvirke dette, forteller Husa.

Johannes «EpicSaxGuy» Husa.
Privat

Husa tror likevel at de nye endringene muligens kan by på sine egne utfordringer.

– Man risikerer å havne i samme situasjon. Samtidig som man faser ut gamle kort vil man også ha færre kort å velge fra, noe som gir mindre muligheter for variasjon i stokkene. Da kan det være man ender opp med de samme stokkene likevel, forklarer han til Gamer.no.

– På tide med et oppgjør

Den norske toppspilleren Eirik «Diggen» Aarvig, som forrige helg kvalifiserte seg til storturneringen Winter Championship Finals, stiller seg bak sine kollegers uttalelser. Han tror dette vil gi Blizzard en anledning til å virkelig balansere grunnkortene.

Aarvig trekker fram noen utvalgte kort han gleder seg til å vinke farvel til.

– Når Naxxramas- og Goblins versus Gnomes-utvidelsene forsvinner blir vi også kvitt ubalanserte kort som «Mad Scientist», «Dr.Boom», og «Piloted Shredder», samt mange andre sterke kort. Jeg tror Blizzard kommer til å ta et oppgjør med basiskortene og balansere dem skikkelig, blant annet «Knife Juggler», «Preparation» og «Northshire Cleric», sier Aarvig til Gamer.no.

Les også
Månedens ti anbefalte mobilspill
Eirik «Diggen» Aarvig.
Gigacon

Mats «ProfiX» Guttormsen er en annen profil i det norske miljøet. Han trekker fram mange av de samme kortene som problematiske i spillet, på grunn av at de er så sterke i seg selv.

– Disse kortene krever så lite av spillerne, det er bare å kaste de ut når enn du kan, uavhengig av de andre kortene dine, ettersom de er så gode uansett. Det måtte skje en endring, og jeg tror Blizzard fant en god måte å gjøre det på, så nå håper jeg bare at det ikke kommer mange flere ubalanserte kort i de neste ekspansjonene, forteller Guttormsen til Gamer.no.

Det blir tydelig at det er mange som opplever de samme problemene når også Jon Magnus «Kjeks» Nielsen, som kom på andreplass i fjorårets vårsesong av Telenorligaen, nevner de samme kortene som ubalanserte.

– Når disse kortene forsvinner vil gode valg og forståelse ha betydelig mer å si enn det har i dag, og forskjellen på gode og dårlige spillere kommer til å bli tydeligere, forteller Nielsen.

LES OGSÅ: 22 decks du garantert møter på i Hearthstone – fra best til verst

Bra for nye spillere

Mye tyder altså på at endringene vil utarte seg godt for det profesjonelle Hearthstone-miljøet, og de håper at det også vil trekke flere nye spillere.

– For nye spillere betyr det at man kan komme enklere i gang med spillet. I dag er det veldig tidkrevende eller dyrt å skaffe seg alle de viktige kortene. Jeg tror oppdateringen er bra for alle, både vanlige spillere, og i tillegg Hearthstone sitt e-sportmiljø, forteller Fredrik Buer Pedersen.

Av alle endringene som implementeres er det definitivt én som Hearthstone-miljøet har ventet lenge på – nemlig muligheten for å ha 18 stokker i steden for de ni som var mulig før. Dette har spillerne bedt om i lang tid.

– Vi er alle glade for at teknologien har kommet så langt, fleiper Husa.

Lurer du på hvilke endringer som er gjort? Her finner du en oversikt.

Siste fra forsiden