Helseadvarsel på spill?

Voldelige spill kan få merkelapp

Amerikanerne vurderer flere tiltak enn bare aldersmerkning.

I USA kan spill bli sidestilt med sigarettrøyking. Myndighetene vurderer nemlig å putte store advarsler på spill som har fått aldersmerkningen T (Teen) eller høyere.

Får vi slike advarsler på spill i USA?

Kongressmann Joe Baca (D) fra California har lagt frem et forslag til en spillhelselov, der spill som har voldelig innhold, eller har en høy aldersgrense av andre grunner, må merkes for nettopp dette.

Hvis loven blir vedtatt må alle spill av denne typen ha en stor merkelapp på seg som sier: "Advarsel: Overdreven bruk av voldelige spill og annen voldelig media har blitt satt i sammenheng med aggressiv oppførsel". På engelsk, selvsagt.

– Spillindustrien har et ansvar overfor foreldre, familier og forbrukere om å informere dem om mulig skadelig innhold som finnes i deres produkter, sier Baca ifølge Gamespot.

Før han fortsetter:

– Industrien har flere ganger feilet når det gjelder å leve opp til dette ansvaret. Forskning fortsetter å vise at det er en sammenheng mellom å spille voldelige spill og den økte aggressjonen hos de unge. Amerikanske familier fortjener å vite sannheten om det som potensielt er farlige produkter.

Loven er nå til høring i komiteen for energi og handel i Representantenes hus.

Siste fra forsiden