Feature

Spillåret 2020 – Espen Jansen

Her er de ti spillene Espen ser mest frem til i 2020

Privat, Square Enix, montasje Gamer.no
1: FromSoftwares neste, tallgåter og helvetes forgård
2: League of Legends-sidesprang og enda mer Persona

Legends of Runeterra

Sjanger: Strategi, kortspill
System: Android, iOS, Windows
Utvikler: Riot Games
Kommer: En gang i 2020

Jeg har brukt grusomt mange timer og en liten haug penger på League of Legends opp gjennom årene, og selv om jeg har falt av det såkalte lasset siden henholdsvis Overwatch og Apex Legends tok over rollen som mitt personlige flerspillspill, har jeg en stadig fascinasjon for Riots massive spillunivers.

Mer League of Legends, ja takk!
Riot Games

De amerikanske utviklerne har allerede eksperimentert med unike moduser og den interessante avstikkeren som var Teamfight Tactics, men i tiden fremover skal vi få enda flere og mer omfattende spillopplevelser basert på League of Legends-universet. Jeg ser nok aller mest fram til det kommende slåssespillet hvor Ahri, Darius og resten av kompani ryker i tottene på hverandre, men foreløpig er det kun kortspillet Legends of Runeterra som har planlagt slipp i 2020.

Jeg har imidlertid ingenting imot et og annet digitalt kortspill – jeg har tross alt spilt uhorvelig mye Hearthstone tidligere, i tillegg til at jeg var blant de få som virkelig satte pris på Elder Scrolls Legends. Jeg vet ikke så mye om Legends of Runeterra, men det lille jeg har sett ser unektelig engasjerende ut. Det skader heller ikke at kunstnerne hos Riot Games lager noen av de mest slående og unike kunstverkene i spillbransjen. Dette kommer definitivt til å komme godt med når man skal designe hundrevis av ulike spillkort med bilder som er med på å fylle inn tomrommene i Runeterras interessante historie.

Resident Evil 3

Blodig moro i Raccoon City.
Capcom

Sjanger: Action, eventyr, gåteløsning
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: Capcom
Kommer: 3. april 2020

Jeg blir stadig mer glad i Resident Evil-serien, og etter den gavepakken som var fjorårets nyutgave av Resident Evil 2, trår Capcom til med enda en nyutgave i 2020. Denne gangen er det Resident Evil 3 som skal pusses opp og gis ut på dagens spillkonsoller.

I likhet med spill nummer to i serien, har jeg ingen tidligere erfaring med Resident Evil 3, men alt tyder på at Capcom vil fortsette i det meget gode drivet de har fulgt de siste par årene – og da er det liksom ikke så mye som kan gå galt.

Jill Valentine og Carlos Riviera er riktignok ikke like ikoniske som Leon S. Kennedy og Claire Redfield, og slik jeg har hørt det er det alltid toeren som blir referert til som «den skjulte perlen» i serien, men jeg håper og tror at også det tredje Resident Evil-spillet kan holde tritt i det herrens år 2020. I tillegg får man også servert den asymmetriske flerspillersatsingen som er Resident Evil: Resistance, og utfra det jeg har sett fra den kanten, kan også dette komme til å bli riktig så interessant.

Babylon's Fall

Babylon's Fall ser skikkelig kult ut.
PlatinumGames
Les også
Anmeldelse: DOOM Eternal

Sjanger: Action, eventyr
System: PlayStation 4, Windows
Utvikler: PlatinumGames
Kommer: En gang i 2020

Etter en lang rekke med skuffende rundturer i henholdsvis Nier: Automata og Vanquish, fikk jeg for alvor øynene opp for PlatinumGames takket være fjorårets spenstige Nintendo Switch-avstikker, Astral Chain. Og jaggu ser ikke deres neste storspill, Babylon's Fall også meget spennende ut.

Det lille som har blitt vist fram av spillet så langt vitner om et litt mer fokusert actioneventyr, hvor Dark Souls-aktige omgivelser kombineres med gedigne sjefsfiender, et lekkert visuelt utseende og en og annen ingrediens som ser ut til å være kraftig inspirert av nettopp Astral Chain.

Det ser rett og slett fryktelig kult ut, og hvis også dette spillet blir en innertier, er det mye som tyder på at jeg må endre mening om PlatinumGames og kanskje til og med vurdere å teste ut noen av deres tidligere spill. Jeg ser på dere Bayonetta og Metal Gear Rising: Revengeance.

Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers

Jeg sier aldri nei til mer Persona.
Atlus

Sjanger: Action, eventyr
System: PlayStation 4, Nintendo Switch
Utvikler: Atlus, Omega Force
Kommer: En gang i 2020

Mer Persona er nesten alltid utelukkende positivt, og når serien nå tar rammeverket fra Persona 5 – inkludert figurer, omgivelser og forhistorie – og kombinerer det med Dynasty Warriors-aktig gameplay, er det all grunn til å glede seg.

Jeg har alltid ønsket å utforske den merkelige musou-sjangeren, en sjanger hvor det er overflod av fiender, stilige angrepsmuligheter og spennende figurkombinasjoner. Fram til nå har The Legend of Zelda-varianten Hyrule Warriors vært det nærmeste jeg har kommet å punge ut, men når en av mine personlige favorittserier, Persona, tar spranget, blir det det nærmeste man kommer en god, gammeldags «no brainer».

At Persona 5 Scramble: The Phantom Strikers ser ut til å ta konseptet enda et hakk videre, med ordentlige rollespillmekanikker, deler av det sosiale systemet fra opphavsspillet, samt den samme avsindig lekre stilen og herlige musikken Persona 5 er kjent for, gjør heller ikke noe for å dempe interessen.

Det neste Assassin's Creed

Sjanger: Action, rollespill
System: PlayStation 4, Xbox One, Windows
Utvikler: Ubisoft
Kommer: En gang i 2020

Detaljer rundt fremtidige Assassin's Creed-spill er som regel de dårligst bevarte hemmelighetene i spillbransjen, og jaggu tror du ikke det for lengst har lekket en lang rekke detaljer om det neste spillet i den renommerte spillserien. Om alle rykter er til å stole på er det riktignok ikke godt å si, men det er nesten hundre prosent sikkert at vi får et nytt spill i serien en eller annen gang i 2020.

Etter sigende vender Ubisoft nesen mot vikingtiden denne gangen, og hvis spillet bygger videre på de spennende nyvinningene i Assassin's Creed Odyssey, med en utvidet utforskningsmodus, kule rollespillmekanikker og mange spennende landeområder å utforske, kan dette bli riktig så bra.

Det er utvilsomt mye interessant man kan gjøre med vikingene, og jeg ser allerede fram til å sette kursen mot åpent hav, leke bajas på tokt og kanskje også peke nese til en og annen norrøn gudeskikkelse.

1: FromSoftwares neste, tallgåter og helvetes forgård
2: League of Legends-sidesprang og enda mer Persona

Siste fra forsiden