Marvel's Midnight Suns

Her er Marvel-spillet fra XCOM-utvikleren

Se den første traileren for Midnight Suns.

Rykter om et XCOM-lignende spill basert på superhelter fra Marvel begynte først å svirre tidligere i år. Disse viste seg å stemme – i hvert fall sånn delvis – og under Gamescom kom den offisielle avdukingen av Marvel's Midnight Suns.

Halloja.
2K

Spillet er et turbasert rollespill der man spiller som ulike superhelter. Som utvikler Firaxis forteller til Polygon har Midnight Suns riktignok «ingen felles spillmekanikker med XCOM-serien».

I det kommende spillet får man prøve seg som blant annet Iron Man, Captain America, Wolverine, Captain Marvel og Doctor Strange. Stjerna er imidlertid en ny figur kalt Hunter, som må jobbe sammen med heltene for å bekjempe superslemmingen Lilith.

Gjennom spillets mange oppdrag får spillere måle krefter mot diverse ondskap, alltid med Hunter og tre andre helter på slep. Som i XCOM er kampene turbaserte, men det forsiktige snikingen og alt taktikkeriet erstattes av voldsomme angrep og grisebanking av flere fiender av gangen.

Spillere tjener opp erfaringspoeng og lærer seg nye evner og egenskaper underveis, og i motsetning til hva XCOM-fans er vant til slipper man å bekymre seg for å miste helter hvis de dør. Permadød er nemlig ikke en greie i Midnight Suns.

Innimellom oppdragene får man stifte bedre bekjentskap til heltene, i en hub-verden kalt The Abbey. Akkurat hvordan dette vil fungere fikk vi imidlertid ikke vite så mye om, og «gameplay» fra spillet skal først vises frem 1. september.

Siste fra forsiden