Podkast

Retro Crew #70

Her er noen av 90-tallets beste strategispill

Fra Populous til Command & Conquer. Her er våre favoritter fra en gullalder.

I romjulen satte Filip Gahnstrøm Andersen, Esben Tipple og Jostein Hakestad seg ned for å mimre om strategifavoritter frem til år 2001. Resultatet ble denne episoden, som er mer personlig og mindre historietime.

Perler på en snor

Red Alert 2.
Populous: The Beginning.

Vestlendingene snakker om alt fra Civilization II, som Jostein mener er det aller beste Civilization-spillet, til helsprø Red Alert 2 som utviklet seg videre fra den mer seriøse rammen til Command & Conquer. Her fikk vi blant annet oppfinnsomme enheter som blekksprut, jetpack-soldater og delfiner med laserbrygge.

For å høre lydfilen direkte må du ha Adobe Flash installert og javascript aktivt. Du kan imidlertid laste ned og spille av filen i MP3-format herfra: Last ned lydfilene i stedet.

Jostein er for øvrig også stor tilhenger av det originale Command & Conquer-spillet. Han forteller at det føltes veldig friskt da det kom, med mer flytende gameplay enn man var vant med.

Underveis kommer de også inn på Heroes of Might and Magic III, som Filip har spilt av og på siden ungdomskolen. Dette tredje spillet i serien anses som det beste, siden det perfeksjonerte alt som var bra i de to forrige.

Det er selvsagt ikke mulig å snakke om gamle strategispill uten å komme inn på WarCraft II, Populous: The Beginning eller Age of Empires II. Alle disse spillene, samt andre utgivelser du husker og ikke husker, får behørig omtale i ukens Retro Crew.

Hør også episoden der vi snakker om hvordan Westwood skapte det moderne strategispillet.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew er et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 70 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 69: De beste kontrollerne som spillbransjen har gitt oss
Episode 68: Spill som later som de er gamle
Episode 67: MicroProse

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden