Podkast: Studioet som skapte det moderne strategispillet

Ukens Retro Crew minnes legendene i Westwood.

Westwood Studios tok de første små stegene i evolusjonen av sanntidsstrategispill allerede med Dune II i 1992, men det var Command & Conquer som tok verden med storm med sin filmatiske historiefortelling, fantastiske musikk og engasjerende flyt som gjorde at spillet føltes helt ulikt noe annet på markedet. Det meste var rett og slett to hakk over alt annet man hadde sett.

Command & Conquer hadde mange forhåndsanimerte scener. (Bilde: Mobygames.com)
Hvilket spill skjuler seg i denne Blade Runner-scenen? (Bilde: Mobygames.com)

Et kvalitetsstempel

Strategiekspertene som ble heleid av EA i 1998 lagde mange forskjellige spill i løpet av sine femten leveår. Likevel ble selskapet ble aller mest kjent for den sjangerdefinerende Command & Conquer-serien som begynte i 1995. Du kan argumentere for at Blizzard perfeksjonerte den moderne sanntidsstrategisjangeren, men det er Westwood som skapte den.

Nå er det 10 år siden studioet ble nedlagt og ga ut sitt aller siste spill, og det er derfor passende med en ekstra lang podkast-episode om et selskap hvis navn alltid føltes som et kvalitetsstempel.

Gutta tar for seg høydepunktene i Westwood-katalogen og snakker i dybden om sine personlige favoritter. Det være seg Dune II, Blade Runner, det opprinnelige Command & Conquer eller Red Alert-spillene. De kommer også inn på mer ukjente Westwood-prosjekter fra de tidlige årene, som for eksempel actionspillet The Lion King og det turbaserte rollespillet Mars Saga.

I studioet denne gangen møter vi Are Ness Fløgstad, Jostein Hakestad, Aleksander Hakestad, mens Erik-André Mamen fra Gamer.no er med som gjest på telefon.

Gått glipp av tidligere episoder?

Retro Crew et nettradioshow som dedikeres til gamle spill, konsoller og maskiner, laget av Rad Crew i samarbeid med Gamer.no. Det er produsert 47 episoder til nå, og her er de tre forrige:

Episode 46: Hva skjer med Atari-klassikerne?
Episode 45: Den kontroversielle Grand Theft Auto-serien
Episode 44: «Ultracoole» sportspill fra nittitallet

Hver episode er tilgjengelig gjennom iTunes-strømmen og RSS-strømmen til Rad Crew, og du kan laste den ned som MP3-fil.

Siste fra forsiden