Feature

Black Friday 2016 - PlayStation 4 og Xbox One

Her er noen av de beste Black Friday-tilbudene på konsoll

Vi har samlet noen av godbitene du kan få på de to største.

Montasje, Gamer.no

Som alle andre handelsbransjer har spillforhandlere senket prisene på mange spill. Den såkalte «Black Friday»-dagen har sitt å by på for spillere også, selv om vi kanskje er mer vant til tema-baserte salgsperioder enn det andre bransjer er.

Torsdag plukket vi ut et utvalg av PC-tilbud som vi mente det var verdt å se på. I dag er det PlayStation 4 og Xbox One sin tur. Vi skulle gjerne ha lagt med noen supre Nintendo Wii U-tilbud også, men så langt har vi ikke greid å oppdrive de store tilbudene til plattformen, unntatt ett.

Ser du noen godbiter vi har glemt, er det bare å legge dem til i kommentarfeltet.

Både Xbox One og PlayStation 4

Fallout 4 (67% av hos CDON.no)

Fallout 4.
Bethesda

Vanlig pris: 579 kroner
Pris nå: 188 kroner

Fallout 4 er Bethesdas andre spill i den klassiske rollespillserien som tidligere ble utviklet av Black Isle Studios. Som med The Elder Scrolls-serien-spill skinner spillet sterkest på frihet og variasjon. Er ikke bybygging for deg? Da har The Commonwealth et stort og variert verdenskart du kan utforske til strålingen tar rotta på deg. Er du lei av dialogen? Bare skyt samtalepartneren og fly av sted med din rakett-styrte Power Armor. Uansett spillestil, har Fallout 4 nok innhold til å holde deg interessert lenge etter hovedhistoriens konklusjon – om du i det hele tatt når slutten.

– Fallout 4 er et mesterverk. Det hører hjemme i rekken av spill du venter i årevis på, uten å bli skuffet når det endelig kommer. Her er det store forbedringer fra Fallout 3, mest merkverdig er de livaktige fargene og den gode skytefølelsen. Historien er overraskende god, og de utallige sideoppdragene og varierte figurene gjør The Commonwealth til en plass du tror du eksisterer i, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Fallout 4 på Gamer.no »
Xbox One: Finn beste pris på Fallout 4 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)
PlayStation 4: Finn beste pris på Fallout 4 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Far Cry Primal (50% av hos Komplett.no)

Far Cry Primal.
Ubisoft

Vanlig pris: 299 kroner
Pris nå: 149 kroner

Far Cry Primal er et førstepersons skytespill satt til steinalderen. Planeten er befolket av dyr vi nå kun kjenner fra tegninger og fossiler; mammuter, sabeltannkatter og andre rovdyr som gjør det vanskelig å være et menneske. Verdenen skal være stor, men ikke tom. I kjent Far Cry-stil sørger også mange forskjellige systemer og mekanikker for unike situasjoner som oppstår når de interagerer sammen.

– Jo mer man spiller, desto mer oppdager man hvordan Primal faktisk skiller seg fra forgjengerne. De grunnleggende mekanikkene er mye de samme, med velfungerende slåssing og sniking, men utover dette er spillet langt mer fokusert på det å utforske og det å overleve i steinalderens villmark. Det er en forfriskende endring i det lange løp, og spesielt når man ser nyhetene sammen med spillets muligheter for å jakte på og temme et stort arsenal av ville dyr, skrev vår anmelder om spillet.

Les anmeldelsen av Far Cry Primal på Gamer.no »
PlayStation 4:
Finn beste pris på Far Cry Primal hos Prisguide.no » (kommersiell partner)
Xbox One: Finn beste pris på Far Cry Primal hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Watch Dogs 2 (40% av hos CDON.no)

Watch Dogs 2.
Ubisoft

Vanlig pris: 599 kroner
Pris nå: 355 kroner

Sandkassespillet Watch Dogs 2 hadde en stor potensiell fallhøyde. Etter at forgjengeren skuffet mange, var det vanskelig å vite helt hva man skulle forvente av Ubisofts andre forsøk på en moderne åpen verden med hacking som utgangspunkt.

Heldigvis viste det seg at San Francisco fungerte som et ypperlig bakteppe for et nytt forsøk, og spillet har blitt rost av kritikere verden over siden lanseringen for bare et par uker siden.

– Det originale Watch Dogs var mørkt, dystert og ensformig. Oppfølgeren er lys, funky og energisk. Mens forgjengeren var gravalvorlig og intens, er arvingen lett, leken og spennende. Alt som ikke fungerte er skåret bort, det som er igjen er blitt utbrodert og forbedret på nær sagt alle måter, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Watch Dogs 2 på Gamer.no »
PlayStation 4:
Finn beste pris på Watch Dogs 2 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)
Xbox One: Finn beste pris på Watch Dogs 2 hos Prisguide.no » (kommersiell partner

Doom (68% av på CDON.com)

Doom.
Bethesda

Vanlig pris: 599 kroner
Pris nå: 188 kroner

Unnfangelsen av det nye Doom-spillet skal ikke ha gått helt knirkefritt, og spillet tilbrakte lang tid i inkubatoren før vi fikk høre noe konkret om det. I 2007 begynte John Carmack – den gang sjef for id, nå utvikler i Oculus – å snakke om at «noe» var på vei. I 2008 ble spillet annonsert som Doom 4, men etter det ble det veldig stille fra utvikleren.

Da spillet til slutt kom i sommer, var det derfor egentlig ganske overraskende at det endte opp blant årets beste skytespill.

– Sett over ett er nye Doom et fantastisk stykke skytespill. Det begynner knallsterkt i spillets kampanjedel, hvor man som nyoppvåknet marinesoldat skal drepe det som måtte komme i sin vei – altså alt og alle på tvers av den gudsforlatte fremtidsbasen.

– Mer spesifikt er det demoner man skal til livs, og til hjelp har man en rekke spennende våpen – det aller meste er som snytt ut av originalspillene, og stort sett føler jeg derfor at denne utgaven av Doom gjør en solid jobb med å ivareta det som har definert tidligere spill i serien, mente vår anmelder

Les anmeldelsen av Doom på Gamer.no »
PlayStation 4:
Finn beste pris på Doom hos Prisguide.no » (kommersiell partner)
Xbox One: Finn beste pris på Doom hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

PlayStation 4

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition (51% av på PlayStation Store)

The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition.
Bethesda

Vanlig pris: 549 kroner
Pris nå: 269 kroner

Selv om vi ikke har anmeldt The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition, tør vi anbefale PlayStation 4-eiere å hoppe inn om man ikke har spilt spillet ennå. Oppussingsarbeidet er forseggjort, og selv om det ikke er store nyvinninger å spore her, er det absolutt verdt å ta en titt på et av de mest suksessrike rollespillene dette tiåret.

Fra vår anmeldelse i 2011:

– Skyrim fengsler meg med sin storslagne verden og sitt dype univers, og når jeg etter over åtti timer med spillet fortsatt gleder meg hemningsløst til å fortsette spillingen er det klart at dette er et enspillerspill utenom det vanlige. Jeg elsker Skyrim, og det er faktisk mulig det har gått forbi Morrowind og plassert seg som mitt favorittrollespill gjennom tidene, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av The Elder Scrolls V: Skyrim på Gamer.no »
Se tilbudet på PlayStation Store »

Uncharted 4 (ca 58% av hos CDON.no og Komplett.no)

Uncharted 4.
Sony Computer Entertainment

Vanlig pris: 549 - 599 kroner
Pris nå: 249 kroner

Nathan Drakes siste eventyr endte også opp som et av hans beste. Spillet er tydelig laget med et forsøk om å balansere noe nytt med det gamle som fansen husker fra de tre første spillene. Dette akkurat det vi har sett fra utvikler Naughty Dogs flaggskipserie tidligere, men samtidig er det akkurat nok nytt her til å pirre interessen for en siste heisatur med Nathan Drake og gjengen.

– Med Uncharted 4: A Thief's End har Naughty Dog greid å skape nok et fantastisk spill i en serie som allerede er preget av minst ett annet fantastisk innslag (ja, jeg snakker om Uncharted 2: Among Thieves). Nesten alt er hakket mer finslipt og ferdigspikket enn tidligere, med en bedre flyt og et bedre utvalg av tilnærmingsmåter på alt fra kampsekvenser til utforskning, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Uncharted 4 på Gamer.no »
Se de beste prisene på Uncharted 4 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Life is Strange (65% av hos PlayStation Store)

Life is Strange.
Square Enix

Vanlig pris: 140 kroner
Pris nå: 49 kroner

Episodiske Life is Strange havnet på manges topplister da det rullet ut episode etter episode i 2015. I Life is Strange kommer man til forstadsbyen Arcadia Bay akkurat når merkelige ting er i ferd med å skje. Hovedrolleinnehaver – den unge tenåringsjenta Max – får uhyggelige glimt av fremtiden, og det bare øyeblikk før hun oppdager at hun kan reise fram og tilbake i tid. Spillet består av fem episoder.

– Det er et vist spill om verdige emner, helt fullt av hjerte. Som et rent mekanisk eventyrspill er det også et godt hakk over forbildet Telltales beste spill, både mer gjennomført og originalt. Likevel kan jeg ikke kalle Life is Strange noen klassiker eller genistrek med ren samvittighet. Jeg lurer på om det finnes en metafor i det overnaturlige jeg ikke har forstått som får historien til å henge sammen, eller en lekse i det brutale valget i slutten, men uansett hvordan jeg vrir og vender på det klarer jeg ikke gripe hva det skal være, mente vår anmelder om hele sesongen.

Les anmeldelsen av Life is Strange på Gamer.no »
Se tilbudet hos PlayStation Store »

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain (79% av hos Komplett.no)

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain.
Konami

Vanlig pris: 479 kroner
Pris nå: 99 kroner

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ble serieskaper Hido Kojimas siste prosjekt hos Konami, men spillskaperen gikk ut med et smell. Den åpne strukturen gir snikespillet en annen følelse og dimensjon enn sine forgjengere, samtidig som man får servert den siste brikken i sagaen om Big Boss.

– Styringen, både når det gjelder skyting og figur, er balansert og responsiv. Man har full kontroll på alt man gjør til enhver tid. Variasjonen i våpen og utstyr man kan ha med på oppdragene er nesten overveldende stor. Og sammen med en av vennene dine kjennes det ikke lenger så ensomt ut å gjøre oppdrag i Metal Gear. Dette er et perfekt farvel til en legendarisk spillserie. Tusen takk Hideo Kojima, skrev vår anmelder.

Les anmeldelsen av Metal Gear Solid V: The Phantom Pain på Gamer.no »
Se de beste prisene på Metal Gear Solid V: The Phantom Pain hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Xbox One

Gears of War 4 (45% av hos Komplett.no)

Gears of War 4.
Microsoft Game Studios

Vanlig pris: 548 kroner
Pris nå: 299 kroner

Gears of War 4 er det femte innslaget i den populære skytespillserien. Spillet fortsetter historien 25 år etter hendelsene i Gears of War 3, i en tid der voldsomme vindstormer har fullstendig forandret Seras landskap. Her møter vi hovedpersonene JD Fenix – Marcus Fenix’ sønn – Kait Diaz og Delmont Walker, som i løpet av en 24-timers periode må bekjempe en helt ny trussel mot menneskeheten.

– Utviklerne har truffet blink med skytemekanikkene, og selv om kampanjen i starten sliter med uinspirert nivådesign, bygger det seg opp, og blir bedre og bedre for hver time du spiller. Avslutningen tar det hele til fabelaktige høyder, og får meg til å glede meg stort til neste kapittel i denne sagaen.

– Det er likevel i fleirspelarmodusen at Gears of War 4 virkelig viser muskler. Det er så mange gode ideer stappet inn i dette spillet at de fleste bør finne noe å kose seg med, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Gears of War 4 på Gamer.no »
Se de beste prisene på Gears of War 4 hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

ReCore (43% av hos Komplett.no)

ReCore.
Microsoft Game Studios

Vanlig pris: 348 kroner
Pris nå: 199 kroner

Handlingen i ReCore finner sted på ørkenplaneten Far Eden, der maskinene har gjort opprør mot menneskeheten. Som ungjenta Joule, ett av de eneste gjenlevende menneskene, må spillere ta opp kampen mot de onde robotene i håp om å komme til bunns i planetens hemmeligheter.

– Om du er klar for et eventyr der du får bryne deg på varierte og herlige utfordringer, og gjerne utforsker et øde og ugjestmildt landskap i timesvis, er det vanskeleg å slå feil med ReCore. Til tross for sine skavanker er det en flott opplevelse, og jeg håper Microsoft gjir utviklerne sjansen til å utforske dette universet mer, skrev vår anmelder.

Les anmeldelsen av ReCore på Gamer.no »
Se de beste prisene på ReCore hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Quantum Break (60% av hos CDON.no)

Quantum Break.
Microsoft Game Studios

Vanlig pris: 579 kroner
Pris nå: 229 kroner

Finske Remedy prøvde på ambisiøst vis å blande tv-serie og spill. Et tidsmaskineksperiment går riv ruskende galt da Jack Joyce (spilt av Shawn Ashmore) besøker kompis-og-senere-antagonist Paul Serene (spilt av Aiden Gillen). Dette legger grobunnen for et actioneventyr som imponerte oss.

– Quantum Break er ett modig spill som våger å gjøre noe svært få tar sjansen på. De dytter flere lange filmsekvenser inn i et spill som for det aller meste handler om å skyte folk. Når det fungerer så vanvittig bra som det gjør her, ser jeg ingen grunn til å klage. Det Remedy oppnår med disse lange filmsnuttene, er å bygge opp en svært spennende historie du vil ha mer av. De har porsjonert spillet heilt riktig, og gir deg nok action til at du er klar for en liten pause akkurat idet det er tid for å se en ny episode, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av Quantum Break på Gamer.no »
Se de beste prisene på Quantum Break hos Prisguide.no » (kommersiell partner)

Nintendo Wii U

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD (33% av på Nintendo eShop)

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD.
Nintendo

Vanlig pris: 409 kroner
Pris nå: 286 kroner

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD er en oppusset utgave av spillet som ble sluppet akkurat i overgangen mellom lanseringen av Nintendo Wii og GameCube. Interessant nok var spillet speilvendt på Wii-utgaven, for å gjøre det slik at venstrehåndte Link holdt sverdet sitt i høyre hånd. Denne oppussede versjonen er basert på GameCube-versjonen, men har fått et grafisk løft.

– Av alle Zelda-eventyrene er nok dette det som aller minst trengte en HD-oppdatering. Wii-spill kan spilles på Wii U og Twilight Princess er fortsatt forholdsvis tilgjengelig hvis du er villig til å grave litt i brukthyllene på din lokale Gamestop. Har du allerede spilt Wii-utgaven er det lite vits i å gå til anskaffelse av den oppussede relanseringen. Når det er sagt, hvis du ikke fikk spilt originalen kan denne nyutgaven være midt i blinken, mente vår anmelder.

Les anmeldelsen av The Legend of Zelda: Twilight Princess HD på Gamer.no »
Du må logge på eShop på Wii U for å finne spillet.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Siste fra forsiden