Apex Legends

Her er Titanfall-utviklerens battle royale-spill

Apex Legends er ute nå.

Som helgens rykter hevdet har Respawn Entertainment annonsert et nytt battle royale-spill satt til Titanfall-universet. Spillet heter Apex Legends, det er gratis å spille og det er tilgjengelig nå for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Du kan se en trailer for spillet i videovinduet over.

Lagbaserte kamper

Spillere får kjempe om kontroll over denne øya.
EA

Mens mange av detaljene som ble lekket før annonseringen har vist seg å være riktige, har Respawn klart å spare på noen overraskelser. Apex Legends er for eksempel en utelukkende lagbasert opplevelse, forteller utvikleren i den første pressemeldingen for spillet.

20 lag på tre spillere begir seg ut på kamper på en liten øy med variert terreng og ulike bygninger. Man får velge mellom åtte forskjellige figurer – eller Legends som de heter i spillet – hver med sine unike evner og spillestiler. Som ryktene antydet blir det ingen titaner å spore på slagmarken.

Videre lover Respawn diverse elementer av innovasjon, som muligheten til å fly i låst formasjon når man velger hvilket sted laget skal lande på øya. Med en gjenstand kalt Respawn Beacon får spillere også en sjanse til å vende tilbake fra de døde.

Ifølge utvikleren blir samarbeid nøkkelen til suksess i dette spillet, som bygger på konseptet om å være lett å lære, men vanskelig å mestre.

Apex Legends er et Titanfall-spill uten titaner.
EA

– Vårt mål med hvert spill vi leverer er at spillere skal komme til opplevelsen med en plan, men man drar igjen med en historie. Vi bygger et spill som ikke bare kommer til å levere en morsom og underholdende opplevelse ved lansering, men som vi også kan bygge videre på i lang tid fremover, forteller sjefsprodusent Drew McCoy.

Nok en inneklemt slippdato?

Akkurat det med minneverdig kan bli en utfordring, med tanke på spillets lanseringsdato. Mange har stilt store spørsmålstegn ved beslutningen om å slippe spillet så tett på Anthem, en annen av EAs storsatsinger.

Titanfall 2, det forrige spillet i serien, ble inneklemt mellom Battlefield 1 og Call of Duty: Infinite Warfare, og nådde aldri den suksessen som spillets anmeldelser tilsa at det kanskje burde ha fått.

Respawn har også et Star Wars-spill på gang.
Jedi Fallen Order kommer etter planen ved juletider 2019 »

Les også
Anmeldelse: Apex Legends

Siste fra forsiden