Titanfall-utviklernes Star Wars-spill heter Jedi Fallen Order

Foregår mellom den tredje og fjerde episoden av Star Wars og lar deg spille en jedi.

Bildet er fra Battlefront 1 og ikke det kommende spillet.
EA

Vi har siden 2016 visst at Respawn Entertainment, utviklerne bak den fartsfylte førstepersonsskytespillserien Titanfall, jobber med et tredjepersons actioneventyr satt til Star Wars-universet.

På storutgiveren Electronic Arts' E3-konferanse fikk spillet for første gang et navn: Jedi Fallen Order. Vi fikk også vite at spillet vil foregå mellom episode tre og fire i Star Wars-sagaen, en mørk tid hvor de onde kreftene så godt som har vunnet.

I spillet, som kommer i juletider 2019, får man spille som en jediridder.

Lovende kombinasjon

Electronic Arts signerte i 2013 en avtale med Disney om å ha enerett på Star Wars-spill. Til tross for den nye bølgen av filmer de siste årene har likevel den store mengden spill uteblitt.

Titanfall 2 var et spill vi hadde særdeles sans for da det kom.
Gøran Solbakken/Gamer.no

Den siste tiden har det også vært en del kontroverser rundt samarbeidet. Vi var blant mange som reagerte negativt på «loot box»-fokuset i Star Wars: Battlefront 2, der man kjøpte pakker med ukjent digitalt innhold for ekte penger.

Det fikk også mye negativ oppmerksomhet da Electronic Arts sist år utelukket at noen ville ta opp igjen Star Wars-prosjektet til det nedlagte Dead Space-studioet Visceral Games og begrunnet det med manglende interesse for lineære opplevelser blant dagens spillere.

Respawn Entertainment kan imidlertid være akkurat det Electronic Arts trenger for å snu trenden. I likhet med mange var vår anmelder svært begeistret for skytespillet da det kom og mente det målte seg med sjangerkolosser som Battlefield og Call of Duty.

Les alt om E3 2018 i vår E3-seksjon »

Siste fra forsiden