Disney avslører Star Wars-planer

DICE er ett av tre EA-studioer som skal skape sine egne romhistorier.

I en fersk, felles pressemelding fra de to gigantkonsernene Disney og Electronic Arts avsløres noen av de fremtidige planene for Star Wars-universet i spillform. Den minst oppsiktsvekkende detaljen er at Bioware kommer til å fortsette å produsere Star Wars-spill, etter å ha stått bak blant annet Star Wars: The Old Republic og Star Wars: Knights of the Old Republic.

Mer interessant er det at EA nevner Visceral og DICE som de to andre utviklerstudioene som skal utvikle spill i Star Wars-universet. Visceral Games har de siste årene vært mest kjent for Dead Space-serien, og har bevist at de kan levere spennende, om enn noe varierende, skrekkopplevelser i rommet.

DICE har på sin kant hatt hendene fulle med utgivelser i Battlefield-serien, der det nyeste tilskuddet, Battlefield 4, kommer ut til høsten. De har tidligere lekt med fremtidskrig i Battlefield 2142, en tittel som eksperimenterte med omgivelser som kan passe godt inn i en fremtidig Star Wars-tittel. Battlefield 4 vil også være den første tittelen som bruker selskapets ferskeste utgave av Frostbite-motoren, og vi gjetter på at et Star Wars-spill basert på Frostbite 3 kan bli imponerende saker.

Videre sies det at de kommende spillene kan hente inspirasjon fra de eksisterende Star Wars-filmene, men at både historier og spillinnhold vil være nye og frittstående.

Disney tok over rettighetene til Star Wars og tilhørende merkevarer da de kjøpte opp Lucasfilm tidligere i år, men bestemte seg raskt for å legge ned utgiver- og utviklerarmen LucasArts.

Les også: Vi har kastet biler med rå tankekraft
Les også: Romstrategi er neste stopp for Borderlands-studioet

Siste fra forsiden