Her er verdens beste spillprodusenter

Norske Funcom på 83. plass.

Det amerikanske selskapet Blizzard er verdens mest suksessrike spillprodusent, ifølge en undersøkelse som Develop Magazine har gjennomført. Undersøkelsen er basert på variabler som blant annet salg, markedsposisjon og tilbakemeldinger fra brukerne. Det britiske magasinet har rangert selskapene i en topp 100-liste.

Andreplass på listen innehas av Nintendo, med den engelske GTA-produsenten Rockstar North på tredje. Helt nede på 83. plass finner vi norske Funcom. Både svenske EA Dice (blant annet Battlefield 2 og Mirror’s Edge) og islandske CCP (EVE Online) rangeres foran Funcom.

Den viktigste årsaken til Blizzards suksess er utvilsomt World of Warcraft som har ti millioner brukere verden over, og som bidrar til at Blizzard tjener godt over én milliard pund årlig, ifølge The Telegraph. Ingen andre PC-spill skal ha solgt så mange eksemplarer på så kort tid som utvidelsen Wrath of the Lich King.

- Med World Of Warcraft har Blizzard ikke bare vist hvor gode de er til å lage drivende god underholdning, men også evnen til å tilfredsstille brukernes forventninger, sier Michael French, ansvarlig redaktør i Develop Magazine

Siste fra forsiden