Her får VR-spilleren anfall – på ordentlig

De andre spillerne skjønte at noe var galt, og prøvde å hjelpe.

Slik så det ut når VR-spilleren fikk anfall.
Skjermdump

Det forekommer mye kjefting og utskjelling i spillermiljøene på Internett, men nylig fikk vi et sjeldent tilfelle av genuin sympati i form av et ganske så uvanlig opptrinn. En fyr fikk nemlig anfall under en VR-økt mens forskrekkede medspillere forsøkte å hjelpe.

Som blant andre Kotaku melder skjedde hendelsen i VR Chat, en tjeneste hvor folk blant annet kan møte figurer som representerer andre spillere i et VR-rom.

En av figurene i VR-rommet begynte plutselig å vise tegn til et anfall i form av spasme-aktige bevegelser i liggende stilling på gulvet, noe mange først trodde bare var et humoristisk påfunn. Hele videoen ser du nederst i artikkelen.

De andre spillerne kunne ikke gjøre annet enn å se på.
Skjermdump

Var ekte

Det viste seg imidlertid at anfallet var høyst ekte og at spilleren faktisk ble rammet av et anfall under VR-spillingen, noe som også kunne høres gjennom voicechat. Spilleren brukte bevegelsessensorer på kroppen, som altså gjorde at VR-figuren kopierte de faktiske, fysiske bevegelsen til brukeren ganske presist.

Flere av de andre spillerne i det aktuelle VR-rommet stod hjelpeløst og så på, hvorav flere lurte på hvordan de kunne hjelpe personen og rådet ham til å ringe etter hjelp. Han kom til hektene igjen og forsikret alle om at alt var i orden. Personen uttalte overfor Kotaku at han ikke husker så mye fra selve hendelsen, og at han ikke lider av epilepsi, men at han har hatt lignende anfall tidligere.

– Det var godt å vite at det var noen der. Det er utrolig at folk kan komme sammen på den måten rundt folk som er i vanskeligheter, i en verden hvor ingen engang kjenner hverandre, sa personen til Kotaku.

En representant for utvikleren av VR Chat sa til nettstedet Polygon at han har sett videoen og at han ikke var overrasket over reaksjonene fra de andre spillerne. Det er imidlertid uvisst om hendelsen vil medføre noen endringer.

VR blir stadig bedre: Nå skal HTC lansere nye og bedre Vive-briller »

Siste fra forsiden