Heroic

Heroic mislykkes med å sikre finansiering

Den norske organisasjonen må diskutere alternativer for finansiering.

Joachim «Noobwork» Haraldsen og Heroic er i pengetrøbbel.
Heroic/Omaken

Heroic har kalt inn til et ekstra ordinært styremøte etter at forsøket på å samle inn penger fra aksjonærene sine under et styremøte mandag mislyktes.

Organisasjonen hadde som mål å samle inn mellom tolv til tjue millioner kroner for å sikre sin videre drift, men mislykkes med dette. Det nye generalforsamlingsmøtet vil bli avholdt den 27. mars. Der skal organisasjonen diskutere alternativer for finansiering og strategi videre.

Trenger 80 millioner

I en børsmelding fra 30. januar i år kunngjorde Heroic at de er avhengig av 80 millioner kroner for å kunne fortsette driften frem til slutten av 2025. På kort sikt er klubben avhengig av 10 millioner kroner før sommeren 2023.

Det var den kortsiktige finansieringen klubben ikke lyktes å sikre i det ekstraordinære styremøtet mandag.

Les også: – Jeg tror ikke folk skal se bort i fra om vi kjemper om en finaleplass.

Heroic ble i februar 2021 kjøpt opp av den norske esportorganisasjonen Omaken Sports, som var ledet av Youtube-stjernen Joachim «Noobwork» Haraldsen. Etter en velykket emisjon hvor e-sportklubben hentet nærmere 150 millioner kroner valgte de å kjøpe den danske klubben Heroic fra Seranades Global Inc. med intensjon om å bli det ledende e-sportsmerket i Norden.

Røde tall og aksjefall

Til tross for stor sportslig suksess med både sitt CS:GO-lag og Rainbow Six-lag så har det økonomisk vært tunge år etter overtakelsen.

Sterke sportslige resultater hos Heroics CS:GO-lag har ikke vært tilstrekkelig for å hindre negative tall.
Heroic/Omaken

Heroic-gruppen ble etter oppkjøpet listet på den norske handelsplattformen NOTC. Verdien av en aksjen lå i begynnelsen på 18 kroner, mens den i dag handles til 80 øre.

Eierselskapet Heroic Holdings AS leverte i 2021 et underskudd på 13 millioner kroner, mens datterselskapet Heroic AS som blant annet eier det suksessfulle CS:GO-laget med samme navn hadde et totalt tap på 21 millioner.

Les også: VOID og Apeks Rebels slåss om plass i sluttspillet.

Den norske organisasjonen måtte i oktober permittere seks ansatte, mens de i februar i år måtte legge ned sin PUBG-satsing på grunn av manglende bærekraft.

Siste fra forsiden