Telialigaen - League of Legends

– Jeg tror ikke folk skal se bort i fra om vi kjemper om en finaleplass

Noah «Polka» Adolfsen og The Turks er offensive halvveis ut i sesongen. Tirsdag kveld møter de KAOS.

The Turks sikter mot dette trofeet allerede denne våren.
Sindre Stien/Good Game

SLIK SPILLES SJETTE RUNDE I TELIALIGAEN

18:00 - 5Stars - Rich Gang
18:00 - nDurance - Tackle
18:00 - Riddle - Bitfix
19:00 - The Turks - KAOS
18:00 - Domino - Lazy In Life

Alle kampene spilles tirsdag 21. mars.

Se resten av kampene i terminlisten »

Telialigaen i League of Legends er over halvspilt og tabellen har virkelig begynt å ta form. Tackle er fremdeles ubeseiret og troner øverst på topp med full pott etter fem kamper. Like etter følger Domino og Lazy In Life som bare har tapt en kamp hver.

Nytt av året er Telialigaens nye sluttspillsystem. De to beste lagene etter endt seriespill tar seg direkte til en semifinale, mens de fire lagene under må ut i kvartfinale først. To av lagene som kjemper om en plass i sluttspillet er The Turks og KAOS, og tirsdag møtes lagene til en kamp som kan bli avgjørende for topp seks.

The Turks ligger før tirsdagens oppgjør på en solid femteplass med ni poeng på sesongens fem første kamper. En av seiere kom mot regjerende seriemester Domino, men Noah «Polka» Adolfsen i The Turks er likevel skuffet de to tapene så langt.

– Sesongen har gått relativt bra så langt. Jeg tror ikke mange trodde vi skulle slå Domino, i hvert fall ikke med to innbyttere. Det er kjipt at vi har tapt to kamper på «backdoor» (motstander overrasker og ødelegger basen red. anm.), men vi har vel skjønt at vi må endre litt på spillestilen vår. Vi har derfor utviklet spillestilen mest, og ikke så mye individuelt.

Kampen om en plass i sluttspillet mellom The Turks og KAOS kan du følge direkte på Gamer.no sin Twitch-kanal tirsdag 21. mars fra klokken 19:00»

LES OGSÅ: – De har aldri vært en dark horse i mine øyne

Mener laget er bedre enn KAOS

DISSE SPILLER FOR THE TURKS

Vis mer

rs Viktor «Cripple» Milanovic (Top)
sj Mathias «Yds» Ydstie (Jungle)
no Noah «Polka» Adolfsen (Mid)
dk Christian «Plander» Boetius (ADC)
no Håvar «Skog» Wolden Skog (Support)

Tross en vel gjennomført halv sesong, og attpåtil med to innbyttere sikter Adolfsen og The Turks høyere.

– Vi er alle enige om at vi sikter mot å vise oss frem i sluttspillet. Jeg tror ikke folk skal se bort i fra om vi kjemper om en finaleplass, selv om det vil være noen som tviler på det. Samtidig tror jeg det er noen veldig sterke lag i topp seks, så det kan bli vanskelig, men vi har så klart troen.

Noah «Polka» Adolfsen og The Turks ferd i Telialigaen fortsetter tirsdag kveld.
Privat

The Turks' seier mot regjerende seriemester Domino er blant sesongens største overraskelser. Selv har ikke Adolfsen blitt overrasket av noen lag, men trekker frem tre lag han mener virker sterke.

– Jeg vet ikke om det er noen lag som har overrasket meg. Jeg har tenkt helt siden sesongstart at det er Tackle og Riddle som kom til å bli de vanskeligste å slå, men jeg tror også Lazy In Life kan sjokkere.

The Turks vil med seier tirsdag kveld ta et stort steg mot en plass i sluttspillet. Adolfsen mener laget er favoritter i møtet en av sine argeste konkurrenter. The Turks-spilleren mener likevel de bør passe seg for enkelte av KAOS-spillerne.

– Jeg synes til nå at vi har spilt på et høyere nivå enn KAOS, men de har noen gode veteraner som brått kan sjokkere. Hvis jeg skulle tippet så tror jeg at vi kommer til å vinne, men at det blir en jevn kamp. Sksla ikke se bort i fra at enten «Zhandia» eller «Sharp» bærer laget alene i ett av kartene. Jeg tror nøkkelen for å slå KAOS blir å dukket opp individuelt. KAOS har god spilleforståelse, så føler vi må slå dem teknisk, avslutter Adolfsen.

– Lag som sikter høyere burde skamme seg om de taper mot oss

DISSE SPILLER FOR KAOS

Vis mer

no Anders «Sharp» Lilleengen (Top)
no Håkon «Koolberg» Solberg (Jungle)
no Sander «Zhandia» Skogstad (Mid)
no Matias «Behner» Hansen (ADC)
no Joachim «Accziz» Torsvik (Support)

KAOS behøver sårt en seier tirsdag kveld for å henge med i kampen om sluttspill, men også og unngå å havne i nedryksstriden. KAOS-spiller Håkon «Koolberg» Solberg mener laget har levert greit til nå, men sikter ikke nevneverdig høyere.

– Sesongen har gått helt middels, men vi har en klar målsetning om å være midt på treet i år, da vi ikke har så mange aktive spillere i laget. Alt over 7. plass er en bonus for oss. Lag som sikter høyere burde skamme seg om de taper mot oss.

Solberg tror laget har gode sjanser likevel mot laget som for øyeblikket ligger på en femteplass i Telialigaen

Kan Håkon «Koolberg» Solberg og Sander «Zhandia» Skogstad finne frem gammel storhet tirsdag kveld? Her fra tiden i Celestial Gaming.
Sindre Stien/Good Game

– The Turks som ut som en hyggelig gjeng. Vi er allerede god kjent med «Polka» og «Yds» fra vår egen Training Grounds, og forsåvidt har vi også erfaring med «Skog». Vi får se om de utenlandske spillerne er veldig gode, ellers så ser dette ut som grei skuring.

Solberg la opprinnelig tastatur og mus på hyllen da det først ble klart at League of Legends ikke lenger skulle bli arrangert i Telialigaen. Like før jul fikk League-miljøet en ordentlig julepresang etter at Riot hadde snudd for grasrota. Det førte til at Solberg ikke holdt seg lenge i pensjonisttilværelsen.

– I utgangspunktet la jeg opp fordi Telialigaen og League of Legends skulle skille lag, og jeg hadde lyst til å gjøre noe annet på kveldene mine. Så falt satselaget vi prøvde å signere litt sammen før sesongstart, og det ble plutselig nødvendig å kjempe for å beholde plassen vår i år. Det er hovedmotivasjonen bak comebacket. Også er det naturligvis veldig gøy å spille med gutta igjen, og jeg koser meg med comebacket, utdyper Solberg.

Tross et påtvunget comeback virker KAOS-spilleren å ha funnet tilbake til motivasjonen denne våren.

– Motivasjonen min har aldri vært bedre. Jeg trener aktivt mellom tre til seks ganger i uka, og har funnet en sparrepartner som løfter nivået mitt raskt. Nå handler det bare om å få inn nok games til å lære meg karakterene i jungelen.

Enkelte av de rutinerte spillerne i KAOS har også valgt å direktesende kampene i Telialigaen fra sin synsvinkel på Twitch. Solberg forklarer litt hvorfor de deler så mye som de gjør.

– Vi ønsker bare å vise litt innsiden av organisasjonen. Vi driver jo veldig transparent fra før, og tenker at det kan være godt innhold for spesielt interesserte og høre litt hvordan stemningen er når det strammer seg til litt i kampene. Foreløpig har vi litt blanda resultater ved å streame eget synspunkt, kanskje mest fordi vi må være muta i store deler av planleggingsfasen for å ikke avsløre altfor mye. Vi tar gjerne tilbakemeldinger på akkurat den biten. Det er uansett hyggelig å chatte med folk mens vi spiller, avslutter den tilbakevendte League-spilleren.

Slik ser tabellen ut før 6. serierunde.
Telialigaen

Siste fra forsiden