Telialigaen - League of Legends

– De har aldri vært en dark horse i mine øyne

Riddle-spiller Ali «BlazingFire» Sunbul syns motstanderne har fått for mye skryt. Nå skal han sette de på plass.

Riddle-spiller «BlazingFire» syns ikke motstander Tackle er en dark horse i vårens sesong. Her avbildet som Domino-spiller.
Eivind von Døhlen/Good Game

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE I TELIALIGAEN

Vis mer

TIRSDAG 14. MARS

18:00 - KAOS - Bitfix
18:00 - Rich Gang - The Turks
18:00 - 5Stars - Domino
18:00 - Lazy In Life - nDurance
19:00 - Tackle - Riddle

Se resten av kampene i terminlisten »

Slik ser tabellen ut før Telialigaens femte runde.
Telialigaen.no

Ingenting er som en god underdog-historie, og selv om spillerstallen ikke tilsier at Tackle er en underdog denne sesongen, er det et splitter nytt lag som nå topper førstedivisjon.

På forhånd av vårens sesong ble laget omtalt som en potensiell dark horse, og så langt har de levd opp til stempelet. Nå står de ovenfor en av sesongens største prøvelser, når de møter Riddle til toppoppgjør i Telialigaen.

Det er imidlertid ikke alle som har latt seg overbevise av Tackle så langt. Riddle-spiller Ali «BlazingFire» Sunbul er en av dem.

– Tackle har aldri vært en dark horse i mine øyne. Om det skulle vært noen, vet vi alle at det hadde vært The Turks, sier han til Gamer.no.

Toppoppgjøret kan du følge direkte tirsdag 14. mars, fra klokken 19:00 på Twitch »

LES OGSÅ: Guild henter tre norske spillere til sin Counter-Strike-satsing

– Et tredje seriemesterskap i samme rolle hadde ikke gitt meg noe

DISSE SPILLER FOR RIDDLE

Vis mer

ro Zidaru «Coatpustmain» Laurentiu-Dodel (Top)
no Ali «BlazingFire» Sunbul (Jungle)
no Øyvind «Erixen» Eriksen (Mid)
no Noman «Nomi» Ahmad (ADC)
no Geir «Eskii» Nilsen Lie (Support)

Riddle stakk seg tidlig ut som en av forhåndsfavorittene før vårens sesong. Et tap mot Domino i andre serierunde har imidlertid fått folk til å tvile på seriøsiteten i laget. Sunbul forteller Gamer.no at laget ikke har mistet formen, og at tapet mot Domino ikke betyr noe.

Ender «BlazingFire» opp med å løfte vårens pokal i ny rolle?
Sindre Stien/Good Game

– Mot Domino hadde vi en dårlig dag, og folk har allerede begynt å undervudere oss. Tapet gjør oss ingenting. Vi trenger ikke å finne tilbake til noe vi aldri har mista, og Crackle Esports kan forvente seg å bli takla tilbake til andredivisjon.

Sunbul er såpass sikker på seier mot Tackle at han ikke føler noe behov for å skjule sin egen agenda i toppoppgjøret. Fullt fokus på Bot Lane, sier han til Gamer.no.

– Jeg kommer til å ta meg et par gode turer ned til Bot Lane. Jeg vet akkurat hvordan ADC-spilleren deres spiller, og du kan gjerne si at jeg lever gratis i hodet hans.

Sunbul har tidligere figurert i Telialigaen som Support-spiller, og han har allerede to seriemesterskap i sekken. Før vårens sesong forflyttet han seg fra Bot Lane til jungelen, og nå sikter han på et nytt seriemesterskap i ny rolle.

– Om noen får muligheten til å ha «Nomi» og «Eskii» som Bot Lane, ville hvem som helst hevet seg i jungelen. Jeg har allerede vunnet ligaen to ganger som Support-spiller, og et tredje seriemesterskap i samme rolle hadde ikke gitt meg noe, sier han til Gamer.no.

LES OGSÅ: – Vi skal sørge for et show

Har noe å bevise

DISSE SPILLER FOR TACKLE

Vis mer

no Thomas «Ripped» Hau (Top)
pl Artur «G0dtur» Jaszczak (Jungle)
no Magnus «Valiant» Østmo (Mid)
no Casper «Duzzskull» Wold (ADC)
fi Topi «Topi» Lantto (Support)
no Erik «Vidnes» Vidnes (Innbytter)

I motsetning til Sunbul mener Tackle-spiller Casper «Duzzskull» Wold at betegnelsen dark horse passer laget godt. Til Gamer.no kan ADC-spilleren fortelle at han selv har noe å bevise på det nye laget.

– Beskrivelsen passer godt. Vi er et nytt lag, og vi gjør det overraskende bra. Selv føler jeg at jeg har noe å bevise i år. Jeg har ikke kommet meg til sluttspill noen av sesongene jeg har spilt i Telialigaen.

LES OGSÅ: – Counter-Strike 2 er ekte og rett rundt hjørnet

Presset om å prestere er kanskje enda større for Wold når han skal møte Riddle-spiller «BlazingFire». ADC-spilleren legger ikke skjul på at han har noe uoppgjort med den tidligere Support-spilleren.

– Jeg har noe uoppgjort med «BlazingFire». Han har fått for mye selvtillit fra ingenting, og han tror at Riddle er så mye bedre enn alle andre. Det hadde vært gøy å slå han, men det er ikke like spennende når han har flyttet til Jungle-rollen hvor han ikke er like flink, sier han til Gamer.no.

Siste fra forsiden