Telialigaen: League of Legends

Tidlig julegave til det norske League of Legends-miljøet

– Enormt gøy, viktig og en lettelse.

Telialigaen får tilby flere trofeer i League of Legends i 2023.
Joakim Riise/Good Game

I starten av året kunne Gamer.no melde at League of Legends trolig ville forsvinne fra Telialigaen grunnet strammere retningslinjer fra Riot, skaperen av spillet. Dette medførte at Telialigaen kun hadde lisens til å tilby ligaspill i League of Legends frem til 31. desember 2022.

Det er få dager til jul og fortsatt er mange opptatt med å stresse inn de siste gavene til kjære og nære. Det norske League of Legends-miljøet er derimot ferdighandlet da det i dag ble annonsert at Telialigaen kan beholde League of Legends også i 2023.

Enormt gøy, viktig og en lettelse

Kontrabeskjeden ble annonsert klokken 12:00 i dag. Ligasjef for Telialigaen Tor-Steinar Nastad Tangedal kunne forklare til Gamer.no hva dette betyr for Telialigaen.

Tor-Steinar Nastad Tangedal er storfornøyd med å kunne ønske velkommen til mer League of Legends i Telialigaen.
Eivind von Døhlen/Good Game

– Vi synes det er enormt gøy, viktig og en lettelse å kunne fortsette med League of Legends. Det hadde vært veldig trist om vi måtte gi oss etter åtte år og 17 sesonger med dette spillet, som tross alt hadde 137 påmeldte norske lag forrige sesong og en enorm stemning under finalen på SpillExpo.

For meg personlig betyr det mye å ha fått Riot til å snu da de fleste andre mistet troen. Nå har vi forlenget avtalen til vårsesongen, men allerede i januar skal vi fortsette dialogen om høstsesongen og 2024. Signalene vi har fått er veldig positive.

LES OGSÅ: «H4RR3» fullfører Metizports nye satsing - Gamer.no

Domino får muligheten til å forsvare sin Telialiga-tittel i 2023.
Sindre Stien/Good Game

Innser viktigheten av bredden og grasrota

På spørsmål om hvorfor han tror Riot velger å snu på avgjørelsen sin forklarer Tangedal følgende:

– Det virker som Riot har innsett hvor fundamentalt det er å ta vare på bredden og grasrota i en e-sport, og omfavne de som får dette til. Jeg har nå gode og konstruktive samtaler med både Riot og lisenspartnere om Telialigaens rolle fremover.

LES OGSÅ: 777 signerer svensk spiller - Gamer.no

Håkon «KOOLBERG» Solberg mener dagens annonsering betyr alt for League of Legends-miljøet i Norge.
Privat

– Betyr alt

KAOS-spiller Håkon «KOOLBERG» Solberg er mildt sagt fornøyd med annonseringen og gledes over at League of Legends beholdes i Telialigaen.

– Jeg tror dette betyr alt for den norske grasrota. League of legends var på vei ut av Norge, og Telialigaens gjenoppstandelse setter en effektiv stopper for det.

Telialigaen er rett og slett hele fundamentet for alle lag som ikke allerede er etablert i eliteseriene, avslutter Solberg.

– Den perfekte plassen for up and coming-spillere å vise seg frem på

Thomas «Tom Kick» Monsen er henrykt over at norske spillere fortsatt har en arena å vise seg frem på.
Sindre Stien/Good Game

Tidligere trener for Riddle, Thomas «Tom Kick» Monsen er enig i at dette betyr mye for det norske miljøet og legger til:

– Dette betyr veldig mye for miljøet. Jeg kjenner så utrolig mange dyktige spillere som ønsker seg en måte å kunne vise seg frem på, både som spillere og personer.

– Nå som ting er veldig usikkert med NLC, så kommer Telialigaen igjen til å være den perfekte plassen for up and coming spillere å kunne vise seg frem på, forteller Monsen.

LES OGSÅ: Overwatch returnerer til Telialigaen

Dermed kan de norske League of Legends-klubbene planlegge neste år med mer spill i Telialigaen. Oppstart er annonsert til søndag 29. januar og det er ventet at påmelding til ligaen starter allerede denne uken melder Telialigaen på egne hjemmesider.

Siste fra forsiden