Hitman-utvikleren lever videre

IO er nå et uavhengig studio, med full kontroll over Agent 47.

IO Interactive

I mai kunngjorde Square Enix sine planer om å selge Hitman-skaper IO Interactive. Fremtiden til både det danske studioet og Agent 47 virket svært usikker, men nå har begge landet trygt på bena.

Ledelsen i IO Interactive gjorde sitt for å redde Agent 47.
IO Interactive

Noe uventet var det ikke en ekstern kjøper som kom utvikleren til unnsetning, men IO-ledelsen selv som ryddet opp. Studiotoppene kjøpte ut Square, og klarte samtidig å sikre seg enerett på Hitman-lisensen:

– Dette er et viktig øyeblikk for IO Interactive. Fra i dag har vi fullstendig kontroll over veien videre for studioet vårt og for Hitman, og vi er i ferd med å skape vår egen fremtid, noe som er utrolig spennende. IO begynte som et uavhengig studio, og nå vender vi tilbake til de røttene med et svært ivrig og dyktig team, skrev IO-sjef Hakan Abrak i et åpent brev på utviklerens nettsider.

Mer Hitman i vente

Det endelige utfallet kom ikke uten konsekvenser for IO, som for noen uker siden annonserte permitteringer av flere ansatte. Hva dette vil bety for studioet på både kort og lang sikt er foreløpig uvisst, men én ting er i hvert fall sikkert: Vi har mer Hitman i vente.

I brevet sitt forteller Abrak at fremtidsplanene for Agent 47 vil avsløres allerede denne uken. I mellomtiden kan fans glede seg til andre halvdel av Hitmans juni-oppdatering, som blant annet introduserer et nytt «Elusive Target» senere denne måneden.

Agent 47s nyeste snikmordertokt ble godt mottatt her på bruket.
Les anmeldelsen av Hitman her »

Siste fra forsiden