Square Enix kvitter seg med Hitman-utvikleren

Fremtiden er usikker for Agent 47.

Square Enix

Square Enix annonserte torsdag at selskapet har avsluttet sitt eierskap av det danske studioet IO Interactive. Utvikleren er blant annet kjent for sitt arbeid med den populære Hitman-serien, men trenger nå støtte fra en ny investor for å leve videre.

Forsøker å selge studioet

Square Enix kvitter seg med Hitman-utvikleren.
Square Enix

I en melding til sine aksjonærer forklarer Square at beslutningen er beklagelig, men nødvendig for å kunne fokusere på andre områder:

– For å sørge for fornøyde spillere og maksimere markedspotensialet fremover, fokuserer vi våre ressurser og energier på viktige spillserier og studioer. Som et resultat besluttet selskapet dessverre å trekke seg fra samarbeidet med IO Interactive [...] den 31. mars 2017, lyder uttalelsen fra det japanske selskapet.

Square forteller videre at det er i samtaler med potensielle nye investorer, i håp om at noen kan ta over Hitman-studioet. Dersom ingen kjøpere melder seg kan det bety kroken på døra for IO Interactive, som har operert siden 1998.

Hva nå for Hitman?

Den mulige nedleggelsen av IO Interactive kan nok komme som en overraskelse på mange, ikke minst etter den positive mottakelsen til studioets nyeste Hitman-spill. Det episodebaserte spillet høstet svært god kritikk etter lanseringen i fjor, og ble av vår anmelder kalt «Hitman og Agent 47 på sitt beste»:

Hva som skjer videre for Agent 47 er uvisst?
Square Enix

– Det er noe herlig metodisk i det å bryte ned utfordringene til små elementer slik man må gjøre i Hitman, finne den rette veien videre, og så greie å fullføre det man har sett for seg, skrev Gøran Solbakken.

Siden den gang har spillet fått en haug med oppdateringer og nytt innhold, og arbeidet med nye episoder skal ha vært godt på vei. Hva som nå skjer med sesong to av Hitman er uvisst, og hvor rettighetene til serien går er foreløpig også et mysterium.

Selv uten Hitman har Square Enix mange prosjekter på gang.
Selskapet inngikk nylig et samarbeid med Marvel om å lage flere superheltspill »

Siste fra forsiden