Kampfiksing i Counter-Strike

«HObbit» anklaget for kampfiksing

Tidligere lagkamerat åpner opp om angivelig kampfiksing

Ny kampfiksingskandale i emning.
PGL eSports

En av nysigneringene til Cloud9, Abay «HObbit» Khasenov blir nå anklaget for kampfiksing av tidligere lagkamerat Rustam «5TRYK#R» Älımqūlov, skriver Richard Lewis for Dexerto.

LES OGSÅ: FBI etterforsker kampfiksing i CS:GO

Anklagene skal dreie seg den tidligere lagoppstillingen som gikk under navnet PARTY, som besto av Bektiyar «fitch» Baqytov, Magzhan «fANTASTIKA» Temirbolat og Adlet «keeN» Nyrseytov - i tillegg til nevnte Khasenov og Älımqūlov.

Nyheten kom ut like etter at Älımqūlov annonserte at han lider av en alvorlig sykdom, og at han ikke ville bære på noen hemmeligheter dersom det skulle gå verst tenkelig.

LES OGSÅ: Enda et Counter-Strike-lag er utestengt for kampfiksing

Tapte pistolrunder med vilje

Kampene det skal være snakk om skal være Minor-kvalifiseringen til CIS-regionen, arrangert av StarLadder, i slutten av 2015. Kampfiksingen gikk ut på at laget skulle tape pistolrunden i alle sine tre kamper i gruppespillet som terrorister, mens de spilte nettopp på dette. Noen av disse kampene ble annullert hos bookmakerene, da angivelig Bektiyar «fitch» Baqytov hadde fortalt venner om dette og bookmakere fikk ord om dette.

I en rekke tweets viser Älımqūlov skjermbilder og YouTube-videoer som angivelig skal være beviser for at laget inngikk spill mot seg selv i pistolrunder. I en YouTube-video skal angivelig spillerne sitte på TeamSpeak og diskutere nettopp et kampfiksingforsøk.

Disse spiller for Cloud9

Vis mer

ru Vladislav «nafany⁠» Gorshkov
ru Dmitry «⁠sh1ro⁠» Sokolov
ru Sergey «⁠Ax1Le⁠» Rykhtorov
ru Timofey «⁠interz⁠» Yakushin
pw Abay «HObbit» Khasenov

LES OGSÅ: Kampfiksingskandale ryster hele Counter-Strike-miljøet

HObbit hevder sin uskyld

Det imidlertid mange stusser over her er timingen på det hele da «HObbit» spiller en Major etter å nylig ha blitt signert av Cloud9, mens «5TRYK#R» står uten lag for øyeblikket. Cloud9 har ikke uttalt seg offentlig på saken, men sier til Dexerto at de kommer tilbake med svar etter å ha undersøkt den nærmere selv.

«HObbit» på sin side hevder sin uskyld på Twitter.

Les også
Apeks' CS-lag er klare for semifinale i Bratislava

Det er usikkert på om Valve selv vil ta en avgjørelse på dette i nærmeste fremtid, og eventuelt hva som vil skje med «HObbit» og Cloud9 dersom en utestengelse skulle oppstå midt under en Major. Cloud9 har listet treneren Konstantin «groove» Pikiner som innbytter dersom det skulle gå så langt.

LES OGSÅ: Dota 2-lag utestengt på livstid for kampfiksing

Siste fra forsiden