Hopp og sprett i neste King's Quest

Men er det et eventyrspill?

Sierra

Et av høydepunktene på fredagens Game Awards-arrangement i USA var da Sierra-legendene Ken og Roberta Williams mottok heder og ære for deres bidrag til spillenes historie med blant annet det grensesprengende eventyrspillet King's Quest.

Se Williams-paret motta prisen.

King's Quest ble lansert så tidlig som i 1984, og regnes som det første eventyrspillet der du kunne styre figuren din rundt på skjermen. Selv om man skrev kommandoene på tastaturet er det åpenbart at dagens eventyr har mye King's Quest-DNA i blodet.

Serien ble en av de mest populære på PC-markedet, og gikk gjennom mange endringer i årenes løp. Det til nå siste spillet i serien, The Mask of Eternity, kom i 1998, og var et tredimensjonalt spill med både action og rollespillelementer.

Nytt spill avduket

Nå er imidlertid et nytt King's Quest-spill på vei, og etter at Williams-paret hadde fått sin velfortjente pris ble dette presentert for første gang.

Den første traileren fra nye King's Quest.

Traileren viser mange filmsekvenser fra spillet, men også litt plattformhopping og det som ser ut til å være knappetrykkingsskevenser. Det kan se ut som kameraet stort sett vil følge figuren fra siden, og at spillet arter seg litt som et todimensjonalt plattformspill – kanskje ikke helt ulikt klassiske Another World.

Spillet ser med andre ord ikke ut til å fungere slik som de tradisjonelle King's Quest-spillene qjorde. Men sjefsdesigner Matt Korba hos utviklerstudioet The Odd Gentlemen sier på Twitter at det skal bil et eventyrspill:

– Jeg kan si det er et eventyrspill. Det bruker ikke bare musen, men har essensen av pek og klikk – men på en ny måte, sier han.

Skjermbilde fra det første King's Quest. (bilde: Joachim Froholt)

Presentasjonen virker i alle fall trofast mot seriens røtter, og traileren vitner om et variert eventyr med mange rare figurer. På utviklernes blogg skriver de at vi snart kan se frem til mer film og video fra spillet, og at de da vil vise frem gåter, utforsking og andre elementer vi ikke fikk se denne gangen.

Nye King's Quest skal gi oss en ny versjon av historien om Kong Graham, med mange av figurene fra originalspillene. Det skal legge grunnlaget for en ny serie, og handlingen vil være uavhengig av den vi fikk oppleve i de gamle spillene.

Spillet skal komme til Windows, PlayStation 3 og 4, samt Xbox 360 og One. Det lanseres sent neste år.

Hvis du vil vite mer om King's Quest og Sierras bidrag til eventyrsjangeren kan du lese vår serie om sjangerens utvikling.

Siste fra forsiden