Humble-gjengen gir bort kultspillet Psychonauts

Oppdatert: Gratistilbudet er over, men spillet er fortsatt billig noen dager til.

Double Fine Productions

Oppdatert 17. september: Psychonauts er ikke lenger gratis, men gikk du glipp av tilbudet kan du fortsatt sikre deg spillet til kraftig redusert pris. Frem til torsdag koster det kun én dollar i Humble-butikken.

Opprinnelig sak følger.

Som del av sitt «End of Summer»-salg deler Humble-butikken ut gratis eksemplarer av kultspillet Psychonauts. Tilbudet varer kun i en kort periode, og gavesekken lukkes klokken 19:00 på lørdag 16. september.

Se traileren for Psychonauts. (Video: Double Fine)

For å få din bit av gratiskaka besøker du spillets Humble Store-side. Der trykker du på knappen merket «Add to Cart», logger deg inn og får tilsendt instrukser for å aktivere spillet via Steam. Så snart Psychonauts er registrert i spillbiblioteket ditt kan du beholde det for all fremtid.

Spion med psykiske krefter

Psychonauts følger historien om Raz, en sirkusakrobat med psykiske krefter og en drøm om å bli en spion. Spillet blander plattform- og eventyrelementer, med en god dose slåssing og puslespill.

Kommersielt sett ble spillet aldri noen suksess for utvikler Double Fine, tross positive omtaler fra både kritikere og fans. Vår egen anmelder hadde flere ting å utsette på opplevelsen, men mente likevel det var lett å bli glad i Psychonauts:

– Når dagen er omme er det ingen tvil om at Psychonauts er et spill du blir glad i. Det leverer en fantasifull, karismatisk historie fylt med små humoristiske høydepunkter, og lar sjelden sjansen gå fra seg til å overraske deg. At musikken, personlighetene og dialogen alt sitter som støpt sørger også for å plante Psychonauts med begge bena i solid kvalitetsterritorie. Enkelte av nivåene er dessuten helt fantastiske stykker moderne spillutforming, men det som er litt synd er at dette gjerne gjelder nivåene hvor spillet er minst opptatt av å være plattformspill, og i stedet kretser rundt morsomme figurer, oppfinnsomme omgivelser og deilig gåteløsning, skrev Kent William Innholt.

Nå er Psychonauts 2 på vei.
Oppfølgeren ble folkefinansiert i fjor »

Siste fra forsiden